Καταγγελίες για e-απάτες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των κρουσμάτων απάτης διαπιστώνεται εν μέσω πανδημίας, λόγω της στροφής των καταναλωτών στις αγορές από το Διαδίκτυο.

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα καταγγελίες από πολίτες που έχασαν τα χρήματά τους παραγγέλνοντας μάσκες και γάντια από εταιρείες που αποδείχθηκαν ανύπαρκτες. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό.

Χθες, η επικεφαλής της Europol Κατρίν ντε Μπολέ προειδοποίησε μέσω Τwitter ότι «πολλοί εγκληματίες, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο για την πανδημία, πωλούν στο Διαδίκτυο φάρμακα που υποτίθεται ότι θεραπεύουν τον κορωνοϊό. Τα σκευάσματα δεν είναι μόνο ψεύτικα αλλά και επικίνδυνα».

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες να μην πείθονται από άτομα που παριστάνουν τους υπαλλήλους συνεργείων απολύμανσης και να μην ανταποκρίνονται σε sms που υπόσχονται δώρα από καταστήματα.

Ειδικά για τους ηλικιωμένους, η ΕΛ.ΑΣ. τους καλεί να μη παρασύρονται από άτομα που προθυμοποιούνται να τους μεταφέρουν στην τράπεζα για ανάληψη χρημάτων, όπως επίσης από άτομα που παριστάνουν τους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι δήθεν εργάζονται για να διορθώσουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή