Eκστρατεία ενημέρωσης των Ρομά για τα μέτρα

Eκστρατεία ενημέρωσης των Ρομά για τα μέτρα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οχήματα της δημοτικής αστυνομίας εξοπλισμένα με μεγάφωνα βρέθηκαν, χθες το πρωί, στους δρόμους σε πολλούς δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερώσουν έγκαιρα τους Ρομά δημότες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό, άλλωστε, είχε διαμηνύσει από το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, καλώντας τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να δώσουν ιδιαίτερη μέριμνα στους άστεγους, τους τοξικοεξαρτημένους και τους Ρομά. «Οι δημοτικές αρχές οφείλουν άμεσα να φροντίσουν ώστε κανένας άστεγος να μη βρίσκεται στον δρόμο, ενώ είναι επίσης επιφορτισμένοι για την ενημέρωση των Ρομά και τη λήψη κατάλληλων μέτρων», ανέφερε συγκεκριμένα. «Εμείς χρησιμοποιούμε οχήματα δημοτικής αστυνομίας με μεγάφωνα, τα οποία περνούν και ενημερώνουν όλους τους κατοίκους για τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας», είπε μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Οπως είπε, βρίσκονται σε συνεργασία και με την αστυνομία για να ελέγξουν τη συμμόρφωση με τα μέτρα. «Εχουμε πει στους Ρομά ότι για ό,τι χρειάζονται, όπως είδη ατομικής προστασίας, ο δήμος μπορεί να τους τα παρέχει». Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεργασία και με εκπροσώπους του πληθυσμού των Ρομά της περιοχής, με αποτέλεσμα προς το παρόν να μην υπάρχουν προβλήματα. «Ολα δείχνουν ότι όλοι θα τηρήσουν τα μέτρα», λέει ο κ. Βρεττός. Τις… ντουντούκες επιστράτευσε και ο Δήμος Ασπροπύργου σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Μελετίου, προκειμένου να ενημερώσει τους Ρομά της περιοχής για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Στην Αγία Βαρβάρα δεν υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, επεσήμανε στην «Κ» ο δήμαρχος της πόλης Λάμπρος Μίχος. «Στην περιοχή μας οι Ρομά είναι πλήρως ενταγμένοι και κοινωνικά και επαγγελματικά. Αντιμετωπίζονται όπως όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός». Οπως είπε ο ίδιος, ήδη από τις πρώτες ώρες εφαρμογής των μέτρων υπήρξε συμμόρφωση του κόσμου. Στη λαϊκή αγορά της περιοχής οι επισκέπτες ήταν 50% λιγότεροι από την προηγούμενη Δευτέρα. «Ο κόσμος έχει τρομάξει από το επείγον του πράγματος».

Παρόμοια εικόνα και στο Ιλιον. Ο πληθυσμός των Ρομά είναι εδραιοποιημένος σε όλες τις γειτονιές της πόλης, με πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου, ανέφερε η εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας κ. Αναστασία Παπάζογλου. «Ηδη οι Ρομά ενημερώνονται από το ειδικό παράρτημα του δήμου για τις παροχές και τα μέτρα, όπως όλες οι οικογένειες. Ηδη πολλοί εξυπηρετούνται κατ’ οίκον από εμάς, καθώς ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων και σε ορισμένες περιπτώσεις συσσιτίου. Λόγω των μέτρων, οι επισκέψεις μας στα σπίτια είναι πιο τακτικές προκειμένου να μεταφέρουμε τρόφιμα αφού ο κόσμος δεν μπορεί να βγει να ψωνίσει με την ίδια ευκολία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή