ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 19 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 19 οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς κατέληξαν δύο νοσηλευόμενοι στο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την 86χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα υπέκυψε και ένας 64χρονος άνδρας σήμερα το πρωί στις 10: 30.

Και οι δυο τους νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό στη στρατηγική της αγοράς χρόνου για την καλύτερη προετοιμασία του ΕΣΥ και με το βλέμμα στις έρευνες για αποτελεσματική φαρμακευτική απάντηση έναντι του COVID-19, αλλά και αναμένοντας πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Οπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται να έχουν βάλει κάποιο φρένο στη ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων, όπως αυτή καταγράφεται σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό. «Δεν θέλω να φανώ υπεραισιόδοξος, αλλά χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή την επιθετική, δραματική αύξηση των περιστατικών. Δεν θέλω να πω ότι δεν την περιμένω, αλλά σίγουρα αγοράσαμε χρόνο και αυτός ο χρόνος επενδύθηκε στην πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας», τόνισε ο καθηγητής. Και πρόσθεσε ότι ο στόχος των μέτρων που λαμβάνονται είναι να παραμείνει όσο πιο επίπεδη γίνεται η καμπύλη εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα για τουλάχιστον 6 με 8 εβδομάδες, ώστε να δοθεί χρόνος στην παγκόσμια κοινότητα για την ανακάλυψη θεραπείας, την ανακάλυψη εμβολίου αλλά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός δεν αγαπάει τον καλό καιρό.

Χθες ανακοινώθηκαν 71 νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 695. Περιστατικά της νόσου έχουν εντοπιστεί σε 28 περιφερειακές ενότητες της χώρας, ενώ η πιο πληττόμενη, με 292 επιβεβαιωμένα περιστατικά, είναι η περιφερειακή ενότητα Αθηνών. Το 56% των περιστατικών είναι άνδρες, πέντε στους δέκα είναι ηλικίας 40 έως 64 ετών (49,1%) και το 26% ηλικίας 18 έως 39 ετών.