Κορωνοϊός: 1.631 παραβάσεις μετακίνησης σε μία ημέρα

Κορωνοϊός: 1.631 παραβάσεις μετακίνησης σε μία ημέρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 1.631 ανήλθαν την Τρίτη, δεύτερη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, οι παραβάσεις για «άσκοπες μετακινήσεις», που βεβαιώθηκαν από την αστυνομία σε όλη τη χώρα. Αυτό ανακοίνωσε χθες το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι περισσότερες παραβάσεις, 575 τον αριθμό, διαπιστώθηκαν όπως ήταν αναμενόμενο στην Αττική και ακολουθούν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 163, η Κρήτη με 146, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 117 και η Πελοπόννησος με 107 παραβάσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πολίτες είτε δεν ήταν εφοδιασμένοι με το σχετικό έντυπο είτε δεν έφεραν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση χθες στην Αττική οι αστυνομικοί προχώρησαν στην αυτόφωρη σύλληψη παραβάτη, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και αντίσταση.

Τη Δευτέρα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν δεν ξεπέρασαν τις 164 καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι αστυνομικοί περιορίστηκαν σε συστάσεις.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για τη λειτουργία καταστημάτων, από τη 12η Μαρτίου, ημέρα εφαρμογής του μέτρου, μέχρι χθες, η αστυνομία έχει βεβαιώσει 258 παραβάσεις και έχει προχωρήσει στη σύλληψη 267 παραβατών. Την Τρίτη, συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 9 άτομα, 4 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη, 2 στα Ιόνια νησιά και ένα στην Πελοπόννησο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή