«Περίπατος» στους αμπελώνες

«Περίπατος» στους αμπελώνες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα όσα θέλατε να μάθετε για το κρασί αλλά δεν… προλαβαίνατε να ρωτήσετε, προσφέρονται για τις ημέρες της καραντίνας μέσω διαδικτυακών «μαθημάτων» και περιηγήσεων στους αμπελώνες της Ελλάδας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) σε συνεργασία με τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Στη συνέχεια βέβαια μπορείτε να τσεκάρετε πρακτικά τις γνώσεις, αφού η κατανάλωση οίνου γίνεται και εντός σπιτιού.

Εξαιτίας του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης αλλά και της απαγόρευσης των συναθροίσεων, οι πωλήσεις οίνου έχουν μειωθεί δραματικά. «Μόνη διέξοδος πώλησης είναι το σούπερ μάρκετ αλλά και οι διαδικτυακές κάβες. Ομως, οι καταναλωτές αυτήν τη στιγμή έχουν άλλες προτεραιότητες. Επίσης, στην Ελλάδα πίνουμε κρασί με παρέα», λέει ο διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ενωσης Αμπέλου και Οίνου, Παρασκευάς Κορδοπάτης.

Τα μαθήματα που προσφέρει ο ΣΕΟ μπορούν να λειτουργήσουν και ως υπενθύμιση για να πιούμε ένα ποτήρι κρασί έστω και μένοντας μέσα, τονίζει εκπρόσωπος του ΣΕΟ. «Ελπίζουμε οι οινόφιλοι να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας και να μοιραστούν τις ιστορίες μας, διαδικτυακά», τόνισε ο Γιώργος Σκούρας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. «Σίγουρα ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα είναι απολαυστικός ξεναγός σε αυτό το ταξίδι και θα ανοίξει την όρεξη σε πολλούς για ένα ποτήρι κρασί», λέει ο κ. Σκούρας.

Τις επόμενες εβδομάδες ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα παρουσιάσει όλες τις αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου αλλά και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν. Δύο περίπου βίντεο την εβδομάδα θα ανεβαίνουν σε ειδικό κανάλι του ΥouΤube για όσους ενδιαφέρονται. «Κάθε βίντεο θα λειτουργεί ως μία ιδιότυπη πλατφόρμα e-learning με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του», αναφέρει ο ΣΕΟ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι»

Ο ίδιος ο κ. Λαζαράκης δηλώνει ενθουσιασμένος με τη νέα του «δουλειά». «Στο WSPC (σχολή που προσφέρει πιστοποιημένες σπουδές στα κρασιά και αποστάγματα) είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου». Τα βίντεο δεδομένων των συνθηκών θα δημιουργούνται εντός… «Τα βίντεο θα γυρίζονται στην εστία μας, δηλαδή στις εγκαταστάσεις της σχολής και θα φτάνουν στις εστίες των οινόφιλων μέσω των social media. Σε κάθε βίντεο θα μιλάμε για την τυπικότητα μιας περιοχής για να μπορούμε στη συνέχεια να αναγνωρίσουμε την εξαίρεση, την καινοτομία και την εξέλιξη», λέει ο κ. Λαζαράκης.

Το πρώτο βίντεο έχει ήδη ανεβεί. Τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα σύντομα στο κανάλι του YouTube του ΣΕΟ καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Οινοράματος, της μεγάλης έκθεσης κρασιού που αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή