#Stayhome, Κατερίνα Βρανά: Βάλτε τα αποκριάτικα και θα αλλάξει η διάθεσή σας

#Stayhome, Κατερίνα Βρανά: Βάλτε τα αποκριάτικα και θα αλλάξει η διάθεσή σας

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαμά, πού πας; Γύρνα πίσω! Δεν το πιστεύω… Πάλι βγήκε έξω! Μου φαίνεται ότι πληρώνουμε όλες τις αταξίες που κάναμε μικροί κυνηγώντας τους γονείς μας να μείνουν σπίτι στην εποχή του κορωνοϊού. Μα είναι δυνατόν;» Ακούγεται η φωνή της Κατερίνας Βρανά στην άλλη άκρη της γραμμής και μετά ο ήχος που κάνει η εξώπορτα όταν κλείνει. H κωμικός που πέρασε τεράστια περιπέτεια υγείας το 2017, που απείλησε τη ζωή της και της άφησε προβλήματα στην κίνηση, στην όραση και στην ομιλία, αισθάνεται πολύ καλύτερα: «Τώρα, λόγω καραντίνας έχω σταματήσει να κάνω εντατικές φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, οπότε χαίρομαι διότι τεμπελιάζω αρκετά αυτό το διάστημα. Το βράδυ μόνο βγαίνω μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού με γάντια και μάσκα για να εκπαιδευτώ να ξαναπερπατάω στις ανώμαλες επιφάνειες των ελληνικών πεζοδρομίων», μου λέει.

#Stayhome, Κατερίνα Βρανά: Βάλτε τα αποκριάτικα και θα αλλάξει η διάθεσή σας-1

Η Κατερίνα Βρανά κατάφερε να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία των τριών τελευταίων ετών με απίστευτη, μεταδοτική δύναμη. Μας αφηγήθηκε με χιούμορ τι της συνέβη στις sold out παραστάσεις της με τίτλο «Staying alive». Χιλιάδες θεατές τραντάζονταν από τα γέλια την ώρα που εκείνη έκανε stand up τις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε. «Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια με έχουν βάλει σε τεχνητό κώμα, μου έχουν κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ώς και έναν ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του ποδιού. Ακόμα δεν περπατάω και δεν βλέπω καλά. Ε, λοιπόν, αν κολλήσω και κορωνοϊό, αααααα, θα θυμώσω πάρα πολύ, να το ξέρετε. Ολα έχουν και ένα όριο!» συμπληρώνει.

Εχοντας δείξει τρομερή υπομονή και σοφία, τη ρωτώ πώς αισθάνεται αυτήν την περίοδο. «Χμ, λες και ορισμένα πράγματα που έζησα τώρα να γίνονται αντιληπτά από όλους. Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πια όλοι πόσο μεγάλη αξία έχει η υγεία, να μείνουμε όλοι ζωντανοί και γεροί. Δεν είναι δεδομένη, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα ξυπνήσεις αύριο το πρωί. Ηταν το πρώτο από τα μαθήματα που πήρα από τότε που αρρώστησα σοβαρά. Το δεύτερο είναι πόσο μεγάλη σημασία έχει να είμαστε κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε εντός και εκτός οικογένειας. Το τρίτο, ότι τα οικονομικά είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την υγεία. Χαίρομαι πολύ που ζω σε μια χώρα με αυτή την αρχή και όχι στη Βρετανία, όπου προσπάθησαν να προτάξουν τη σωτηρία της οικονομίας».

#Stayhome, Κατερίνα Βρανά: Βάλτε τα αποκριάτικα και θα αλλάξει η διάθεσή σας-2

Τελικά τι πρέπει να κάνουμε για να τη βγάλουμε καθαρή σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση; «Χρειάζεται χιούμορ. Και να βλέπεις τη θετική πλευρά σε ό,τι συμβαίνει. Οταν λ.χ. με ξύπνησαν από το κώμα, είχα μείνει μισή, είχα χάσει πολύ βάρος. Παρότι ήμουν στο κρεβάτι, φορούσα ό,τι πιο σέξι κολλητό είχα στην γκαρνταρόμπα μου και δεν μου χωρούσε τόσο καιρό διότι είχα παχύνει. Είπα στον εαυτό μου: Θα παίρνεις χαρά όπου τη βρίσκεις. Φανταστείτε λοιπόν τώρα που μένουμε όλοι σπίτι να φοράμε τη μια μέρα τα βραδινά, την άλλη τα αποκριάτικα, μετά τα καλοκαιρινά, μετά να είμαστε γυμνοί. Θα μας φτιάχνει το κέφι χωρίς να το καταλάβουμε. Η δυσκολία θέλει και λίγη σάχλα, όχι στην υιοθέτηση των μέτρων, αλλά στην καθημερινή μας συμπεριφορά».

Θα έβγαινε στο μπαλκόνι της να κάνει μια παράσταση για τους γείτονες; «Λοιπόν, είχαμε σκεφτεί με άλλους Ελληνες κωμικούς να κάνουμε ένα διαδικτυακό σόου, αλλά πώς θα ακούγαμε τα γέλια των θεατών που είναι η ανταμοιβή μας; Εγώ σκέφτομαι ότι μόλις τελειώσει αυτό και βγούμε έξω, τότε θα κάνω μια περιοδεία το “Staying alive” σε ολόκληρη τη χώρα. Προς το παρόν αυτό που έχω να σας πω είναι: Πρώτον, να μείνετε σπίτια σας. Δεύτερον, η σάχλα με μέτρο σώζει ζωές. Τρίτον, αγάπη και ανοχή στον πλησίον.

#Stayhome, Κατερίνα Βρανά: Βάλτε τα αποκριάτικα και θα αλλάξει η διάθεσή σας-3

Τέταρτον, να ξέρουμε –εγώ το έμαθα στην πράξη– ότι οι Ελληνες γιατροί και νοσηλευτές είναι καταπληκτικοί και είμαστε τυχεροί που μας φροντίζουν. Πέμπτον, μην ακούτε συνέχεια ειδήσεις. Μία φορά την ημέρα φτάνει».

Αν θέλετε να απολαύσετε το τελευταίο της βίντεο για την καραντίνα, θα το βρείτε στη σελίδα της στο Instagram.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή