Στο αυτόφωρο 23χρονος Ιρανός που φέρεται ότι καλούσε σε ένοπλο αγώνα υπέρ των μεταναστών στον Εβρο

Στο αυτόφωρο 23χρονος Ιρανός που φέρεται ότι καλούσε σε ένοπλο αγώνα υπέρ των μεταναστών στον Εβρο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 187Α άρθρο 6, του νέου ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε υποκίνηση για τέλεση αξιόποινων πράξεων που μπορεί να πλήξουν θεμελιώδεις δομές του κράτους, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος 23χρονου Ιρανού πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα φέρεται ότι καλούσε, μέσω αναρτήσεων του σε ιστότοπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένοπλη δράση για να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στον Έβρο.

Ο 23χρονος συνελήφθη χτες το απόγευμα από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην πλατεία Βικτωρίας. Για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο τριμελές. Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος, ο οποίος αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας», είχε εισέλθει στη χώρα μας στις 4 Μαΐου 2017 και του χορηγήθηκε μετά από αίτημά του άσυλο, ως πολιτικού πρόσφυγα.

Στις 20 Ιανουαρίου 2018, ο Ιρανός συνελήφθη από λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με πλαστό διαβατήριο. Πριν από μερικές μέρες, ο 23χρονος, με φερόμενο ως κείμενό του στους ιστότοπους του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούσε το αναρχικό κίνημα να οπλιστεί για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, κάτι που σύμφωνα με τις αρχές εμπίπτει στον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο, με βάση τον οποίο συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή