Πυρκαγιά κατέστρεψε εγκαταστάσεις MKO έξω από τη Μόρια

Πυρκαγιά κατέστρεψε εγκαταστάσεις MKO έξω από τη Μόρια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατέκαψε, σήμερα, τις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Stand by Me Lesvos», έξω από τον καταυλισμό της Μόριας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου, μεγάλη φωτιά, από άγνωστη αιτία, κατέστρεψε τη δομή της μη Κυβερνητικς Οργάνωσης «One happy family»  του Ελβετικού Σταυρού, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα πυρκαγιά έκανε στάχτη τη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την ονομασία stage 2 στη Σκάλα Συκαμνιάς

Από τη σημερινή φωτιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα κοντέινερ, που περιείχε εξοπλισμό και ρούχα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς επίσης και σε μία σκηνή.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση παρείχε τα τελευταία δύο χρόνια υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ενήλικες αιτούντες άσυλο.

Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου είχε κλείσει με απόφαση της Περιφέρειας Bορείου Αιγαίου, αφού δεν διέθετε τουαλέτα.

Τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρχε καμία πρόσβαση στη δομή ούτε στα μέλη της, λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, stonisi.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή