Σε εφαρμογή οι άυλες ιατρικές συνταγές

Σε εφαρμογή οι άυλες ιατρικές συνταγές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άυλη συνταγογράφηση, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες μπορούν να έχουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους και να λαμβάνουν τα φάρμακά τους χωρίς να προσκομίζουν τυπωμένη συνταγή στον φαρμακοποιό, έχουν θέσει σε εφαρμογή τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση στην οποία θα εισέλθουν με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Θα ζητούνται και θα επιβεβαιώνονται, μέσω μηνύματος, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με sms ή email.

Ο γιατρός καταχωρίζει τη συνταγή στην πλατφόρμα e-prescription και στέλνει τον κωδικό της στον ασθενή ηλεκτρονικά. Η εκτέλεση συνταγής γίνεται μέσω της πλατφόρμας e-prescription με τον κωδικό. Σε περίπτωση απώλειας του ηλεκτρονικού μηνύματος, η συνταγή εντοπίζεται και εκτελείται μέσω ΑΜΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή