Απαγόρευση κυκλοφορίας 8 μ.μ. – 8 π.μ. σε πέντε δήμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας 8 μ.μ. – 8 π.μ. σε πέντε δήμους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας σε πέντε δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης ανακοίνωσε χθες η Πολιτική Προστασία, ύστερα από ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για τους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Από χθες το βράδυ τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των πολιτών από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το επόμενο πρωί, ενώ ανεστάλη η δυνατότητα κατ’ εξαίρεσιν μετακίνησης για την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, μετάβασης σε τελετή και σύντομης μετακίνησης για ατομική σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικιδίου.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, τα νέα περιοριστικά μέτρα θα έχουν διάρκεια 14 ημερών και σε αυτό το διάστημα η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη θα γίνεται αποκλειστικά από το πρόγραμμα των δήμων «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ αναφορικά με τις τελετές θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για την περίπτωση κηδείας στους συγγενείς πρώτου βαθμού. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, τέλος, θα έχουν τη δυνατότητα να τα βγάζουν βόλτα για διάστημα μόνο 15 λεπτών κοντά στο σπίτι τους. Στα σούπερ μάρκετ η αναλογία θα είναι στο εξής ένας πελάτης ανά 20 τ.μ., ενώ τις λαϊκές όλοι οι πάγκοι θα είναι τοποθετημένοι στην ίδια πλευρά του δρόμου και σε απόσταση 10 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Κατόπιν συνεννόησης με το ΓΕΕΘΑ, με στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία Ξάνθης, Καστοριάς, ενώ το υγειονομικό κέντρο Εχίνου (το χωριό έχει τεθεί σε καραντίνα από την περασμένη εβδομάδα) μεταφέρεται στη Σμίνθη. Στην περιοχή θα βρίσκονται και τρία οχήματα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη αναγκών της περιοχής. Σε καραντίνα τέθηκε, τέλος, και η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, του Δήμου Καστοριάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή