Βοήθεια σε ηλικιωμένους ασθενείς

Βοήθεια σε ηλικιωμένους ασθενείς

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπρακτη αρωγή σε πάνω από 20.000 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη –ιδιαιτέρως μετά τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού– προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι plus». Το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά εδώ και μία εβδομάδα, αποτελεί επί της ουσίας μια προέκταση του «Βοήθεια στο Σπίτι» με την προσθήκη της παροχής κατ’ οίκον τροφίμων και φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται. Το «Βοήθεια στο Σπίτι plus» απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων, ηλικιωμένους, με υποκείμενα νοσήματα, που είτε δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους οικείους τους, είτε είναι μόνοι τους και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. «Ο Δήμος των Αθηναίων είναι οι άνθρωποι της Αθήνας. Κυρίως αυτοί που μας έχουν ανάγκη. Είναι οικογένειά μας και κάθε οικογένεια στα δύσκολα πρέπει να είναι δεμένη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 1595 ή στο 210-52.77.000 και να αναφέρουν τις ανάγκες τους, οι οποίες θα εκτιμώνται από ομάδα ειδικών. Στη συνέχεια οι άνθρωποι του δήμου θα τους επισκέπτονται στο σπίτι τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μέσω του ίδιου προγράμματος θα γίνεται διανομή στους ωφελουμένους του κοινωνικού παντοπωλείου του ΚΥΑΔΑ που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, του κοινωνικού φαρμακείου αλλά και του νέου εναλλακτικού συσσιτίου του ΚΥΑΔΑ με πακέτα τροφίμων μακράς διάρκειας. Επίσης, θα διανέμονται σε περίπου 16.000 δικαιούχους τα πακέτα τροφίμων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Αστέγων. Για την κάλυψη αυτών των αναγκών ήδη «τρέχει» στο ΑΣΕΠ διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για 400 προσλήψεις, ενώ αναμένεται να προκηρυχθούν επιπλέον 40 θέσεις.

Εν τω μεταξύ, ειδικές οδηγίες με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα έδωσε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων ως προς την απόρριψη των σκουπιδιών. Μεταξύ άλλων, ζητείται από τους πολίτες να μην αφήνουν τα απορρίμματα έξω από τους κάδους, να τα διαχωρίζουν σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, να μην ανακυκλώνουν τα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσης κ.ά.

Από την πλευρά του χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του (ΕΡΤ1), ανακοίνωσε την επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής με 5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των δομών σίτισης περίπου 30.000 ατόμων. Οπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας και η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των δήμων και την Εκκλησία. Ο κ. Θεοδωρικάκος, ερωτηθείς και για το ενδεχόμενο της μείωσης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, υποστήριξε ότι «είναι άκαιρο και άστοχο» γιατί κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης στην παγκόσμια αλλά και στην εγχώρια οικονομία.

Επιπροσθέτως, την περασμένη εβδομάδα 6.498 συνάνθρωποί μας απευθύνθηκαν με βιντεοκλήση στο σύστημα τηλεψυχιατρικής που εφαρμόζουν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Η πλειονότητα ήταν άτομα ηλικίας 35 έως 44 ετών και τα ζητήματα που τους απασχόλησαν ήταν η έκβαση των περιορισμών και της γενικότερης κατάστασης λόγω κορωνοϊού, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών αλλά και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις. Συγχρόνως, πάνω από 1.000 κλήσεις έχει δεχθεί την τελευταία εβδομάδα και το 1110 της Περιφέρειας Αττικής από πολίτες που ζητούν φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή