Στους 52 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Στους 52 οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 52 ανέρχονται συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς έχασε τη ζωή της μία 76χρονη από τη Φουστάνη Πέλλας, περιοχή που τέθηκε χθες σε καραντίνα, μετά από σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός 51χρονου άνδρα, ο οποίος κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο άτυχος άνδρας ήταν μόνιμος κάτοικος Καστοριάς και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον έβδομο θάνατο ασθενούς με τον ιό από την περιοχή της Καστοριάς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.415 με βάση την τελευταία επίσημη ενημέρωση. 

Ο κ. Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση αναφερόμενος στην πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, ανακοίνωσε 81 νέα κρούσματα και άλλα 20 που εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο έχουν ήδη ελεγχθεί 380 άτομα.

Αρκετοί ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους αλλά και 90 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Από αυτούς 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα ή μεγάλης ηλικίας. 

Ο κ. Τσιόδρας έκανε κι ένα σχόλιο για κάποιους που υποστηρίζουν ότι ίσως να μην καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία του ΕΟΔΥ με τις αρμόδιες  υπηρεσίες του κράτους και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα συμπληρώνοντας «δεν φοβούμαστε την αλήθεια, αν είχαμε περισσότερες απώλειες θα είχαν καταγραφεί».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή