Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεχίζονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων

Τ. Θεοδωρικάκος: Συνεχίζονται και το Πάσχα οι άδειες ειδικού σκοπού δημοσίων υπαλλήλων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι άδειες ειδικού σκοπού για τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά έως 15 ετών, συνεχίζονται και το Πάσχα, ασχέτως αν την περίοδο αυτή τυπικά τα σχολεία είναι κλειστά, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στη φημολογία περί μείωσης μισθών στο δημόσιο, μιλώντας στον ANT1, τόνισε ότι «στον "οικονομικό Αρμαγεδδώνα" που βιώνουμε, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους και είναι ανεύθυνο για οποιονδήποτε να συζητά κάτι τέτοιο». Πρόσθεσε λέγοντας πως «δεν θεωρώ σοβαρό στις 2 Απριλίου να συζητάμε τι θα κάνουμε από δημοσιονομικής πολιτικής για κάτι που θα γίνει μετά από 2, 5, 8 μήνες, διότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό».

Ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί όλες τις περιφέρειες της χώρας με 12 εκατομμύρια ευρώ για τη σίτιση άπορων, που μέχρι πρότινος σιτίζονταν από τα συσσίτια ιερών ναών και άλλων φορέων, προκειμένου με ευθύνη των ΟΤΑ να διανέμονται δύο γεύματα την ημέρα μεσημέρι και βράδυ.

Σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι «αν σηκωθούμε και πάμε στα χωριά μας τις πασχαλινές ημέρες θα μεταφέρουμε τον ιό και σε όλη την περιφέρεια. Θα μείνουμε όλοι σπίτι μας με την οικογένεια μας, θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, θα δούμε τη λειτουργία από την τηλεόραση και θα περάσει έτσι αυτό το Πάσχα».

Ερωτηθείς για την παράταση των περιοριστικών μέτρων και τη στάση των κομμάτων απάντησε ότι «σε γενικές γραμμές, το πολιτικό σύστημα έχει δείξει υπεύθυνη συμπεριφορά σε ό,τι αφορά την κρίση κορονοϊού και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Αυτή η κρίση δεν αφήνει περιθώριο για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο σκοπός είναι ένας: να αντέξει το σύστημα υγείας και να είμαστε εδώ όλη την επόμενη ημέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή