ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βουλή «ντύνεται» στα ιταλικά χρώματα ως ένδειξη συμπαράστασης

Η Βουλή «ντύνεται» στα ιταλικά χρώματα ως ένδειξη συμπαράστασης

Μια εξαιρετική κίνηση έντονου συμβολισμού, που θέτει την κοινοβουλευτική διπλωματία σε υψηλότερα επίπεδα, είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα, με επίκεντρο τη Βουλή των Ελλήνων.

Από σήμερα και για τρεις ημέρες, στην πρόσοψη του μεγάρου του Κοινοβουλίου που αντικρίζει την πλατεία Συντάγματος και μαζί με την ελληνική σημαία και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυματίζει και η σημαία της Ιταλίας, «σε ένδειξη συμπαραστάσεως προς τον λαό της Ιταλίας» που δοκιμάζεται δραματικά από την πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα και για τριήμερο κάθε απόγευμα, η κεντρική πρόσοψη του Ναού της Δημοκρατίας θα φωταγωγηθεί με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ιταλίας, σε μια επιπλέον συμβολική πράξη συμπαράστασης προς το γειτονικό λαό για τη σκληρή δοκιμασία του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας συνόδευσε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής ύψωσης της ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της Ελληνικής και Ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του Υπουργείου Εξωτερικών.