ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου σε πολίτη στη Θεσσαλονίκη

Νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου σε πολίτη στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση από αδέσποτο σκύλο δέχθηκε χθες το βράδυ ένας εικοσάχρονος άνδρας σε κεντρικό σημείο του δήμου Νεάπολης – Συκεών, το τρίτο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά το συμβάν ο εικοσάχρονος μετέβη στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης – Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης, τονίζει ότι εντός των ορίων των δήμων η ευθύνη για την προστασία των δημοτών ανήκει στην αυτοδιοίκηση και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισήμανε ότι ήταν γνωστά αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν σε περιοχές εκτός του αστικού ιστού, ωστόσο τόνισε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η επίθεση από αδέσποτο σκύλο έγινε μέσα στο αστικό περιβάλλον.

Πριν λίγες ημέρες, ενας 22χρονος δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων στο πάρκο Κρυονερίου, στην περιοχή του Σέιχ Σου.

Διαβάστε σχετικά: Για επικίνδυνες αγέλες σκύλων στο Σέιχ Σου προειδοποιούν τέσσερις δήμοι

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος για το θέμα αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Στέλιος Γκατζές, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ειδικά το τελευταίο δίμηνο έχουν αυξηθεί πολύ οι εγκαταλείψεις ζώων στις περιοχές του Σέιχ Σου και των Πεύκων.

Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, όταν κάποιο αδέσποτο ζώο παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά, περισυλλέγεται καθ' υπόδειξη του πολίτη που έχει δεχτή επίθεση από αυτό, παρακολουθείται για 15 μέρες για την ύπαρξη λύσσας ή κάποιου άλλου νοσήματος και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα επανατοποθετείται στην περιοχή του.