Νέα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας σε Μύκονο, Σαντορίνη

Νέα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας σε Μύκονο, Σαντορίνη

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη προκειμένου τα δύο νησιά να προστατευθούν από τον κορωνοϊό. Παράλληλα, προχθές Κυριακή, τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου, Δαμασκηνιά και Δραγασιά, βγήκαν από την καραντίνα που είχε επιβληθεί και επέστρεψαν στις «κανονικές» απαγορεύσεις που ισχύουν επί ημερών πανδημίας στην υπόλοιπη χώρα.

Η Μύκονος μετράει ήδη δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται, ώστε να ιχνηλατηθούν οι επαφές των δύο γυναικών που βρέθηκαν θετικές στον COVID-19. Ωστόσο, οι επιπλέον απαγορεύσεις επιβλήθηκαν και στη Σαντορίνη –έπειτα από αίτημα του δημάρχου– προκειμένου να προστατευθεί το νησί από τους εργάτες, οι αφίξεις των οποίων είχαν πολλαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας της οικοδομικής δραστηριότητας.

«Εκαναν βόλτες»

«Ηδη πριν από δέκα ημέρες είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και είχαμε επικοινωνήσει σχετικά με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ενώ εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα, πολλά άτομα, κυρίως αλλοδαποί, έφθαναν κάθε ημέρα για οικοδομικές εργασίες χωρίς να ξέρουμε πού ήταν πριν και αν τηρούν τα μέτρα», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας. Το «διαβατήριο» για το νησί ήταν το δελτίο οικοδόμου το οποίο εξέδιδε ο κάθε εργοδότης και το οποίο τους επέτρεπε να ταξιδέψουν στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή που το ταξίδι επιτρέπεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. «Την τελευταία εβδομάδα, πάνω από τους μισούς που ταξίδευαν ήταν εργάτες, εφόσον υπάρχει έξαρση της οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί», λέει ο κ. Σιγάλας. «Επίσης, όσοι έρχονται να δουλέψουν ως εργάτες μένουν όλοι μαζί και το βράδυ έκαναν βόλτες», συμπληρώνει ο δήμαρχος, ο οποίος ευχαριστεί την πολιτεία για το γεγονός ότι έλαβε μέτρα λαμβάνοντας υπόψη της την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στα δύο νησιά απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από τις 20.00 έως τις 08.00 της επομένης και αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων των περιπτώσεων Β4, Β5 και Β6, ενώ λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Επίσης, αναστέλλεται προσωρινά η οικοδομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη γεωγραφική και διοικητική ενότητα του Δήμου Σαντορίνης από 06-04-2020 και για χρονικό διάστημα 30 ημερών, αλλά από την αναστολή εξαιρούνται τα δημόσια έργα που εκτελούνται στο νησί και έχουν χαρακτηριστεί «έκτακτα». Πάντως, και άλλα νησιά ζητούν τη λήψη επιπλέον μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία, ειδικότερα όσο πλησιάζει το Πάσχα.

«Κανένα κρούσμα»

Στο μεταξύ, οι περίπου 90 κάτοικοι των χωριών Δραγασιά και Δαμασκηνιά του Δήμου Βοΐου μπορούν εδώ και δύο ημέρες να βγουν –πάντα κατ’ εξαίρεση– από τα σπίτια τους μετά τη λήξη της καραντίνας, η οποία είχε επιβληθεί καθώς στην περιοχή είχαν εντοπιστεί 10 κρούσματα. Ο δήμαρχος Χρήστος Ζευκλής τονίζει ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή