ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεστ κατ’οίκον από κινητές μονάδες ιδιωτικών εταιρειών (φωτογραφίες)

deigma6

Αρχισαν οι κατ'οίκον λήψεις δειγμάτων βιολογικού υλικού από υπαλλήλους ιδιωτικού μικροβιολογικού εργαστηρίου για τον έλεγχο κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα εμφανίζεται προσωπικό με ειδικές στολές να πραγματοποιεί δειγματοληψία σε σπίτια πιθανών κρουσμάτων. 

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies0

Σημειώνεται ότι θέμα ημερών είναι και η ενεργοποίηση των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από άτομα με ήπια συμπτώματα που πιθανόν να έχουν προσβληθεί από COVID-19 αλλά και την παροχή κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας. 

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies1

Χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κοινή υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία δημιουργούνται Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), αποτελούμενες από νοσηλευτή/τρια και οδηγό, ως πρωτοβάθμιες μονάδες παροχής φροντίδας υγείας, που θα επισκέπτονται ασθενείς με συμπτώματα στην οικία τους προκειμένου να λάβουν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο, και σε περιοχές που θα προσδιορίσει ο ΕΟΔΥ, ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εξέλιξη της επιδημίας.

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies2

Για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ προβλέπεται η πρόσληψη 1.100 ατόμων με fast track διαδικασίες (500 θέσεις Δ.Ε. νοσηλευτών, 500 θέσεις Δ.Ε. φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης και 100 θέσεις Π.Ε. διοικητικού), με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης αυτών για 3 μήνες. 

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies3

Οι ΚΟΜΥ θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στην επόμενη φάση της επιδημίας όπου αναμένεται να γίνει και μαζικός εργαστηριακός έλεγχος του πληθυσμού στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies4

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies5

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies6

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies7

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies8

test-kat-amp-8217-oikon-apo-kinites-monades-idiotikon-etaireion-fotografies9