ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιταλικά καΐκια έδεσαν στη Γαύδο

Ιταλικά καΐκια έδεσαν στη Γαύδο

«Συναγερμός» σήμανε χθες, Τετάρτη, στην Γαύδο εξαιτίας δύο ιταλικών καϊκιών που έδεσαν στο λιμάνι του νησιού.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές της περιοχής, η αστυνομία αλλά και η Πολιτική Προστασία ενώ δόθηκαν εντολές στους ναυτικούς των καϊκιών να μην αποβιβαστούν στο νησί και να παραμείνουν εντός των πλοίων.

Την ίδια ώρα, ο δήμος προχώρησε σε προληπτική απολύμανση του λιμανιού της Γαύδου ενώ θα γίνει και μία δεύτερη όταν αποπλεύσουν τα καΐκια.

Η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 8 Απριλίου, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, δύο καΐκια με ιταλική σημαία άραξαν στο λιμάνι του νησιού. Η πρόσδεσή τους έγινε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του λιμανιού και οι ναυτικοί δεν βγήκαν στην προβλήτα.

Άμεσα, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο τόσο των Σφακίων όσο και της Παλαιόχωρας, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία. Το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας έχοντας την αρμοδιότητα, επικοινώνησε με τους ναυτικούς και έδωσε εντολή να παραμείνουν εντός του πλοίου και να αναχωρήσουν αμέσως μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Ο δήμος – προληπτικά – προχώρησε σε απολύμανση του χώρου του λιμανιού τόσο αμέσως μετά την πρόσδεση και θα επαναληφθεί απολύμανση μετά την αποχώρηση προληπτικά. Σε λίγο τα καΐκια αναχωρούν, αν δεν έχουν ήδη αναχωρήσει.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε και να καθησυχάσουμε όλους τους κατοίκους του νησιού ότι τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, οι οδηγίες και η νομοθεσία που αφορά στην προστασία από το covid-19 πάντα σε συνεργασία με τις αρχές και τους υγειονομικούς.

Το νησί είναι και θα μείνει καθαρό! Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε για τα νησιά η Πολιτική Προστασία για την περίοδο του Πάσχα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ο δήμος μας θα τα τηρήσει ευλαβικά, με σύνεση και λογική.

Πηγή: cretapost.gr