Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα επιστρέφει το κυβερνητικό κλιμάκιο που μετέβη σήμερα στη Λάρισα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, το κυβερνητικό κλιμάκιο αποφάσισε να κλείσουν όλες λαϊκές αγορές τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη την Θεσσαλία, καθώς τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές και να επιστρατευτεί ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα τα οποία δεν θα χωρέσουν στο ιατρικό κέντρο «Αρωγή».

Παράλληλα, θα αποσταλούν κλιμάκια διαπραγματευτών προκειμένου να έρθουν σε συζητήσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν από τον ιό. 

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά.

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία-1
Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ανέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από από το βράδυ της Πέμπτης τέθηκε σε καραντίνα. "Το σημαντικό είναι να μείνουν όλοι στα σπίτια τους" υπογράμμισε ο υφυπουργός. Τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με όλους τους φορείς.

 
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε πως αποφασίστηκε να κλείσουν όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ διαμορφώνονται στην περίμετρο της καραντίνας συγκεκριμένα σημεία τροφοδοσίας στην περιοχή. Την τροφοδοσία αναλαμβάνει ο δήμος με κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, έγινε μεγάλη συζήτηση για πιθανή καραντίνα και σε άλλους οικισμούς Ρομά. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

 
Ανησυχία εκφράζουν η αντιπεριφεριάρχης και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλους θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που απέστειλε σήμερα έγγραφο στις αστυνομικές Αρχές και στην Γ.Γ. Πολιτικής Γραμματείας.

Στο έγγραφό της η κ.Κολυνδρίνη ζητά από την Πολιτεία «όπως προχωρήσετε σε αυστηρούς ελέγχους για τη μη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων σε άλλους νομούς της Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περιοχή της Λάρισας, αποτελεί υγειονομική βόμβα για τη Θεσσαλία, με δεδομένες τις άδειες πλανόδιου εμπορίου που διαθέτουν και θα πρέπει κατόπιν αυστηρών ελέγχων σας, να περιοριστούν στην περιοχή τους, ή ακόμη και στα σπίτια τους, με τον αυστηρότερο τρόπο προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιφέρειά μας».

Ανησυχία για τα κρούσματα κορωνοϊού σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Κλείνουν όλες οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία-2

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εξέφρασε την πολύ μεγάλη ανησυχία του και μεταξύ άλλων ζητά από τις Αρχές «μετά την εμφάνιση περιστατικών κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, πιστεύουμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος σε όλους τους οικισμούς Ρομά της περιοχής του Βόλου (Αλιβερίου, Αγίας Παρασκευής και Νεάπολης), προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή