Κλειστά σχολεία και ΑΕΙ έως τις 10 Μαΐου

Κλειστά σχολεία και ΑΕΙ έως τις 10 Μαΐου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές έως τις 10 Μαΐου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα, που θα είναι η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, όπως είναι και η κατευθυντήρια οδηγία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ύστερα από κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες «την παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ, έως και τις 10 Μαΐου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού».

Η προηγούμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έληγε στις 27 Απριλίου, δηλαδή τη Δευτέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πλέον έως τις 10 Μαΐου το συνολικό χρονικό διάστημα της αναστολής θα έχει φθάσει στις επτά εβδομάδες. Με βάση αυτό το δεδομένο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν χθες στην «Κ», θεωρούν ότι μπορεί να ολοκληρωθεί επαρκώς η εκπαιδευτική διαδικασία για τις δύο βαθμίδες, με παράταση μιας εβδομάδας του σχολικού έτους.

Βεβαίως, τα σενάρια πάντα σχεδιάζονται «εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα», όπως είναι η μόνιμη επωδός της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Οπως τονίστηκε στην «Κ», ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων δυσχεραίνεται, εάν απαιτηθεί οι μαθητές να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Αντίθετα, είναι πιο εύκολο να τηρηθεί ο όρος κατά τη διοργάνωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς στην περίπτωση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι αίθουσες των σχολικών κτιρίων.

Την ίδια στιγμή, με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσης ύλης.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με διά ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή