Λάρισα: Σε Κέντρο Αποκατάστασης 16 ασθενείς με κορωνοϊό απο τον οικισμό Νέας Σμύρνης

Λάρισα: Σε Κέντρο Αποκατάστασης 16 ασθενείς με κορωνοϊό απο τον οικισμό Νέας Σμύρνης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, οι 16 από τους 20 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό σε Κέντρο Αποκατάστασης της πόλης, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της καραντίνας που υλοποιείται στην περιοχή για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο από την συνοικία που βρίσκεται σε καραντίνα, μετά από συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κλιμακίου του ΕΟΔΥ.

Ο συγκεκριμένος συνοικισμός που βρίσκεται στα όρια του αστικού ιστού της Λάρισας, έχει τεθεί από το βράδυ της Πέμπτης, οπότε και εντοπίστηκαν τα πρώτα 17 κρούσματα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ έχει δοθεί εντολή περιορισμού κατ’ οίκον του πληθυσμού έως και 23-04-2020. Στη Νέα Σμύρνη διαμένουν περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ 5.000 άτομα είναι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή.

Οπως αποφασίστηκε εξάλλου, χθες, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια (σ.σ. τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν σε λαϊκές), ενώ επίσης απαγορεύεται κάθε μορφή πλανόδιου εμπορίου.

Την επιτήρηση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη αναλαμβάνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης γι’ αυτόν τον πληθυσμό όπως τρόφιμα, φάρμακα κ.τ.λ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή