Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα – Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Συντηρεί την ένταση η Αγκυρα – Νέες υπερπτήσεις στο Αιγαίο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε περιστατικά τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο κατεγράφησαν και το πρωί της Κυριακής, σε διάστημα 17 λεπτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι υπερπτήσεις ζεύγους τουρκικών F-16 σημειώθηκαν:

ΑΠΟ 10:14 ΕΩΣ 10:18 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΑ 13.000 ΠΟΔΙΑ,

ΣΤΙΣ 10:24 ΑΝΩΘΕΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΑΚΤΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΑ 6.000 ΠΟΔΙΑ,

ΣΤΙΣ 10:29 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ 26.000 ΠΟΔΙΑ,

ΣΤΙΣ 10:30 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΑ 26.000 ΠΟΔΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 10:31 ΑΝΩΘΕΝ Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ 26.000 ΠΟΔΙΑ

Yπενθυμίζεται ότι και χθες Σάββατο, κατεγράφησαν ανάλογα περιστατικά τόσο στο Αιγαίο, όσο και πάνω από την περιοχή του Εβρου. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από χθες, οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν συγκεντρώσεις μεταναστών στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν από κέντρα διαμονής μεταναστών στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι πολλοί από αυτούς ήταν στο Παζαρκουλέ στον Εβρο και εκτιμάται ότι η Τουρκία έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες με κορωνοϊό στην Ελλάδα και την Ευρώπη εν μέσω πανδημίας. Οι κινήσεις των μεταναστών από το εσωτερικό προς τα παράλια της Μικράς Ασίας πραγματοποιούνταν σε απόλυτη τάξη υπό τον συντονισμό της τουρκικής χωροφυλακής και της Αστυνομίας.

Εκατοντάδες μετανάστες και βάρκες έχουν εντοπιστεί σε σημεία απέναντι από τη Λέσβο και τη Χίο. Οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι χθες το βράδυ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Παζαρκουλέ και την Οσμανίγιε (είναι χώρος φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην ανατολική Τουρκία). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών λόγω υπόπτων κρουσμάτων που είχαν αφεθεί στους χώρους φιλοξενίας. Στη συνέχεια, οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να μεταβούν σε άλλες τουρκικές πόλεις ωστόσο, όπως είναι γνωστό, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν έχει επιβάλει lockdown σε 31 από αυτούς. Εν συνεχεία, αντί να τους επιτραπεί η παραμονή στην Τουρκία, προωθήθηκαν με λεωφορεία στα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή