Δύο ακόμη βρέφη με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

Δύο ακόμη βρέφη με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Διασωληνωμένο το βρέφος από την Ξάνθη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης διεκομίσθησαν με κορωνοϊό άλλα δύο βρέφη 3,5 και 9 μηνών. Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο.

Τα δείγματα τους βγήκαν θετικά και εξετάζονται και τα δείγματα των γονέων τους.

Παράλληλα, στην νεογνολογική κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σοβαρή και βεβαρημένη, καθώς είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος είναι διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Το πρώτο δείγμα είχε βρεθεί αρνητικό ενώ το δεύτερο βγήκε θετικό. Στο Ιπποκράτειο επικρατεί ανησυχία καθώς υπάρχει επιμόλυνση τριών κλινικών από κρούσματα. Έχουν εκκενωθεί και γίνεται απολύμανση ενώ σε καραντίνα είναι ασθενείς και προσωπικό που τυχόν εκτέθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη με ελικόπτερο του ΠΣ στο Δροσερό Ξάνθης, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος σε 15μηνο βρέφος στον οικισμό των Ρομά.

Συγκεκριμένα το θετικό κρούσμα αφορά 15 μηνών βρέφος και από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό.

Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό πραγματοποιείται αυτή την στιγμή στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσεπέλης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του ανωτέρου περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή