«Πονοκέφαλος» οι αποδράσεις προς τη θάλασσα

«Πονοκέφαλος» οι αποδράσεις προς τη θάλασσα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους αρμοδίους εξελίσσονται τα φαινόμενα συνωστισμού σε πάρκα και παραλίες, τα οποία έκαναν την επανεμφάνισή τους το Σαββατοκύριακο. Ο προβληματισμός επιτείνεται από το γεγονός ότι ο καιρός θα βαίνει διαρκώς βελτιούμενος το επόμενο διάστημα, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο τον αυτοπεριορισμό εντός του σπιτιού, ενώ, ταυτόχρονα, όσο περνούν οι ημέρες αυξάνεται και η κόπωση από τον εγκλεισμό. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, βοηθούντος του καλού καιρού, πολλοί συμπολίτες μας, αγνοώντας τις αυστηρές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας για αποφυγή συγχρωτισμού, επέλεξαν τα πάρκα και τις παραλίες προκειμένου να απολαύσουν τη βόλτα τους. Το γεγονός θορύβησε τις Αρχές αλλά και τους επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι άμεσα «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας απέστειλαν προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά αίτημα για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της συμπρωτεύουσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Παραλία παραμένει κλειστή για τους πολίτες από τις 31 Μαρτίου, οπότε και τοποθετήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τις καθημερινές, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Στην Αθήνα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, πολύς κόσμος επέλεξε την παραλιακή για να κάνει τη βόλτα του. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αλλά και των δημάρχων Γλυφάδας, Αλίμου, Π. Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού, Σαρωνικού και Λαυρίου, τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν συστάσεις στους πολίτες προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού που θα οδηγήσουν στην αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού ζήτησαν επιπλέον να υπάρξει σύσταση για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και στην περιοχή του Υμηττού, όπου κι εκεί παρατηρείται συγχρωτισμός μεγάλων ομάδων πολιτών.

Οι αυτοδιοικητικές αρχές ενεργοποιούνται προς πολλές κατευθύνσεις για την υποστήριξη των πολιτών στις ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την καθημερινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, στην υποστήριξη των θυμάτων και στη μείωση των συνεπειών της ενδοοικογενειακής βίας στοχεύει το πρόγραμμα «Ολοι ασφαλείς», το οποίο ενεργοποιεί ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Κέντρο «Διοτίμα». Ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών φαίνεται πως είναι άμεσα συνδεδεμένος με τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία σημειώνουν έξαρση παγκοσμίως. Ο Δήμος Αθηναίων έθεσε σε λειτουργία μια νέα γραμμή υποστήριξης (210-52.10.645) για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες. 

Ψηφιακή πλατφόρμα

Παράλληλα, στο πλαίσιο διευκόλυνσης της εξυπηρέτησης των πολιτών, με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όλοι οι δήμοι της χώρας, για όσο διαρκεί η κρίση, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων, ώστε να μπορούν οι δημότες τους να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα δέκα πιο δημοφιλή πιστοποιητικά. Επίσης, μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα μπορούν και οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή