Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Γιάννος Παπαντωνίου

Δεν παραπέμπεται σε δίκη ο Γιάννος Παπαντωνίου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν παραπέμφθηκε σε δίκη ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου για τα αδικήματα για τα οποία είχε προσωρινά κρατηθεί επί 17 μήνες, καθώς το δικαστικό συμβούλιο που αποφάσισε την άρση της προφυλάκισής του έκρινε ότι οι κατηγορίες εις βάρος του δεν είναι στοιχειοθετημένες και πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω.

Ο πρώην υπουργός, με δημόσια επιστολή του προς τον Τύπο, επανέλαβε τη θέση που είχε διατυπώσει εξαρχής, ότι «οι κατηγορίες εις βάρος μου είναι κατασκευασμένες και πολιτικά σκηνοθετημένες», ενώ αναφέρθηκε και στην ουσία των κατηγοριών που του έχουν αποδοθεί. Οσον αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών, σημείωσε ότι κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει από τις πολυετείς δικαστικές έρευνες πως η εν λόγω σύμβαση δεν ήταν επωφελής για το Δημόσιο, ενώ για την κατηγορία περί ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι κανένα στοιχείο δεν έχει εμφανιστεί που να τον συνδέει με «μαύρο» χρήμα.

Ο πρώην υπουργός, που αποφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες, στην επιστολή του σημείωσε επίσης ότι η δίωξη εις βάρος του «ασκήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη», ενώ για τη μη παραπομπή του σε δίκη και τη συνέχιση των δικαστικών ερευνών τόνισε: «Είναι μια πρώτη νίκη στον αγώνα να αποδείξω την αθωότητά μου και να καταλογίσω ευθύνες στους κατηγόρους μου για την τεράστια, ανθρώπινη, ηθική και οικονομική βλάβη που προκλήθηκε σε εμένα και στην οικογένειά μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή