Τα καλά νέα

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο λόφος Στρέφη ομορφαίνει

Επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης ζημιών πραγματοποιήθηκε στον λόφο του Στρέφη κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ανέλαβαν δράση με σκοπό να γίνει η περιοχή πιο όμορφη, πιο πράσινη και πιο φιλική για τους επισκέπτες. Δεκάδες εργαζόμενοι από υπηρεσίες του δήμου προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων, συντήρησης και επισκευής των χωμάτινων μονοπατιών και του πλακόστρωτου μέρους της περιοχής, καθώς και σε κλάδεμα και εργασίες βελτίωσης του πράσινου χώρου. Επίσης, έβαψαν τα παγκάκια και τα όργανα της παιδικής χαράς του λόφου.

Εμψυχωτικά μηνύματα

Τηλεφωνική γραμμή που μεταδίδει εμψυχωτικά ηχογραφημένα μηνύματα, ανέκδοτα και θετικές ιστορίες δημιούργησε ομάδα μαθητών Λυκείου από τον Καναδά, με στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων που νιώθουν μοναξιά λόγω της απομόνωσης. Το πρόγραμμα Joy4All δημιουργήθηκε από εφήβους υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Κάλγκαρι, ως μέσο ανακούφισης των ηλικιωμένων που βρίσκονται σε καραντίνα σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Οι μαθητές ανανεώνουν τακτικά το ηχητικό περιεχόμενο της τηλεφωνικής γραμμής.

Δωρεά με κάθε τζόγκινγκ

Μια καμπάνια, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσκαλεί τους ανθρώπους να τρέξουν 5 χιλιόμετρα και να δωρίσουν 5 στερλίνες στους εργαζομένους του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας, κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο στερλίνες. Η εκστρατεία Run for Heroes ξεκίνησε από την παραγωγό ντοκιμαντέρ Ολίβια Στρονγκ από το Λονδίνο, η οποία αρχικά σκόπευε να συγκεντρώσει 5.000 λίρες, ωστόσο αποφάσισε να παρατείνει την καμπάνια καθώς πέτυχε τον στόχο της σε μόλις τέσσερις ημέρες. Πλέον, η εκστρατεία έχει επεκταθεί εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου,

με τη συμμετοχή περισσότερων από 200.000 δρομέων από 10

διαφορετικές χώρες.

Ψηφιακά σεμινάρια τουρισμού

Εξαιρετικά θερμή είναι η συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού στα δωρεάν ψηφιακά σεμινάρια που πραγματοποιεί η Google υπό την αιγίδα του υπ. Τουρισμού μέσω της πλατφόρμας Greece From Home και του προγράμματος «Grow Greek Tourism Online». Περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες εγγράφηκαν για να παρακολουθήσουν τα ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια τις πρώτες δέκα ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, με στόχο την επιμόρφωση εργαζομένων και απασχολουμένων στον ελληνικό τουριστικό κλάδο και τη διατήρηση της εξωστρέφειας του τουριστικού brand της χώρας την εποχή της πανδημίας. Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν επίσης τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας κατ’ ιδίαν δωρεάν διαδικτυακής εκπαίδευσης, προσαρμοσμένης στις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Μαθητικός διαγωνισμός online

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί ο 15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση 2020», που διοργανώνει το Junior Achievement Greece. Δέκα μαθητικές «εικονικές επιχειρήσεις», που διακρίθηκαν μέσα από 150 γυμνάσια και λύκεια από όλη την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στον τελικό την Τετάρτη 8 Μαΐου. Θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, με συνδέσεις από τα σπίτια των εφήβων «επιχειρηματιών», των κριτών αλλά και των προσκεκλημένων, με σκοπό την ανακήρυξη της ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe. Το βραβείο στη νικητήρια ομάδα θα απονείμει εικονικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το δεύτερο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενώ το τρίτο, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

Ψυχοθεραπεία και τεχνολογία

Πρωτοποριακό πρόγραμμα που συνδυάζει την ψυχοθεραπεία με την τεχνολογία, και αποσκοπεί να βελτιώσει τον τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικών ασθενειών, θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα Feel σχεδιάστηκε από τη νεοφυή εταιρεία Sentio Solutions από Ελληνες ιδρυτές και με συνεργασίες με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και πανεπιστήμια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με την Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, δημοσιεύθηκε ήδη ένας χρήσιμος οδηγός για τη διαχείριση του άγχους και της ανασφάλειας, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής και παρέχεται δωρεάν. Στα άμεσα σχέδια είναι και η παροχή δωρεάν σεμιναρίων τηλεψυχιατρικής με πιστοποιημένους θεραπευτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή