Αίτημα για λήψη μέτρων στις φυλακές νέων Αυλώνα

Αίτημα για λήψη μέτρων στις φυλακές νέων Αυλώνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέριμνα για την προστασία από τον κορωνοϊό των κρατουμένων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα ζητεί ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής των εκπαιδευτικών δομών που λειτουργούν εκεί (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, ΙΕΚ).

Απευθυνόμενος με ανοιχτή επιστολή στον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Δαμιανός αναφέρει ότι «στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις φυλακές έχουν εφαρμοστεί αρκετά μέτρα για την προστασία τόσο των κρατουμένων όσο και του προσωπικού των φυλακών. Στον Αυλώνα, για παράδειγμα, μπορώ να σας πω ότι η διεύθυνση και το προσωπικό έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εφαρμόσουν τους κανόνες προστασίας που η επιτροπή σας, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν αποστείλει. Το ερώτημα είναι εάν φτάνουν».

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανό, στον Αυλώνα όλα τα μέτρα αυτοαναιρούνται λόγω του υπερπληθυσμού. Υπάρχουν 277 κρατούμενοι για 110 θέσεις (λόγω των εργασιών). «Μαθητές κοιμούνται στο πάτωμα ή δύο σε ένα κρεβάτι. Μαθαίνω ότι ανάλογα γίνονται και σε άλλες φυλακές. Κι εκεί υπάρχουν και άτομα μεγάλης ηλικίας και με σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους», λέει ο εκπαιδευτικός, ο οποίος ζητεί από τους αρμοδίους την άμεση λήψη επιπλέον μέτρων, ακόμη και τη γενναία αποσυμφόρηση των φυλακών, εάν για υγειονομικούς λόγους κριθεί αναγκαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή