Ακόμη λιγότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ το Πάσχα

Ακόμη λιγότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ το Πάσχα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένα δρομολόγια, που θα ακολουθούν τον περιορισμό των μετακινήσεων που έχει επιβληθεί, αναμένονται τις ημέρες του Πάσχα τόσο στις αστικές συγκοινωνίες όσο και στα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ειδικότερα, τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα είναι αραιότερα από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Δευτέρα του Πάσχα. Με συχνότητα 15 λεπτών θα διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Στη γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος), τα δρομολόγια θα διεξάγονται με συχνότητα 12,5 λεπτών και στο τραμ με συχνότητα 22 λεπτών. Στο μεταξύ ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε την αναστολή δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών της δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Φυλής, 736 και 737 για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Το κέντρο ελέγχου του μετρό στο Σύνταγμα και το αμαξοστάσιο λεωφορείων στον Βοτανικό επισκέφθηκαν ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και για να ευχαριστήσουν προσωπικά για άλλη μία φορά τους εργαζομένους, που καθημερινά φροντίζουν για τις ασφαλείς μετακινήσεις εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης που έχουν ανακοινωθεί από την πολιτεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. επίσης προχωρεί σε ακύρωση επιπλέον δρομολογίων τις ημέρες του Πάσχα. Ειδικότερα, καταργούνται τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη των αμαξοστοιχιών 56 και 57 την Κυριακή του Πάσχα. Αντίστοιχα ακυρώνονται τα δρομολόγια Χαλκίδα – Αθήνα – Χαλκίδα 1532 και 1537 την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Καταργούνται τα δρομολόγια 1590, 1593, 2592, 2595 του προαστιακού Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ενώ ακυρώνεται το δρομολόγιο στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Σέρρες (αμαξοστοιχία 3632) από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα και της αμαξοστοιχίας 3631 από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή