Γερμανία: Το Σάββατο αναμένονται τα πρώτα 58 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

Γερμανία: Το Σάββατο αναμένονται τα πρώτα 58 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα ελληνικά νησιά

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν στην Γερμανία οι πρώτοι 58 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι συνολικά θα υποδεχθεί τουλάχιστον 350 παιδιά.

Τα προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν αρχικά στην Κάτω Σαξονία, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, όπως προβλέπεται από τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ενώ κατόπιν θα ξεκινήσει η κατανομή τους στα διάφορα κρατίδια. Σε αυτή την διαδικασία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μπγιερν Γκρουνεβέλντερ, θα ληφθεί υπ' όψιν και η εκδήλωση του σχετικού ενδιαφέροντος από διάφορους δήμους και κοινότητες της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η διαδικασία προετοιμασίας των φακέλων είναι χρονοβόρα, καθώς υπάρχουν πολλοί συναρμόδιοι φορείς, οι οποίοι πρέπει να συντονιστούν και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το κάθε παιδί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή