Επιτήρηση των μέτρων στους καταυλισμούς Ρομά

Επιτήρηση των μέτρων στους καταυλισμούς Ρομά

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εντατικοποίηση και επιτήρηση των προληπτικών μέτρων στους καταυλισμούς Ρομά ζητεί από τους δημάρχους που έχουν εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης με αντικείμενο τον συντονισμό δράσεων για την καλύτερη υποστήριξη των πολιτών εν μέσω της πανδημίας και στην οποία συμμετείχαν οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Πατούλης έστειλε επιστολή προς τους δημάρχους της Αττικής, ζητώντας τους σε περίπτωση που υπάρχουν καταυλισμοί εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας να ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί με στόχο την καλύτερη προστασία του πληθυσμού.

Καταγραφή αναγκών

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους και να καταγράφουν τυχόν ανάγκες ώστε να εξεταστεί εάν απαιτείται περαιτέρω συνδρομή από την Περιφέρεια.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, δεδομένου ότι σε αυτές φιλοξενείται ευάλωτος πληθυσμός. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την προστασία των ηλικιωμένων, όπως π.χ. η απαγόρευση επισκεπτηρίων, και τόνισε ότι η Περιφέρεια  έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να συνδράμει τις δομές με υγειονομικό υλικό προστασίας, γάντια, τρόφιμα, απολυμαντικά και μάσκες για την προστασία περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, για τη μη διασπορά κρουσμάτων από και προς την κοινότητα.

Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, θα διανεμηθούν πασχαλινά γεύματα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε συνεννόηση με τους δήμους και με τη συνδρομή εθελοντών. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους αντιπεριφερειάρχες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους, προκειμένου να συντονιστεί η δράση με τον καλύτερο τρόπο. «Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας με κοινωνικό πρόσημο, με στόχο την ανακούφιση πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή