Δέματα για το γιορτινό τραπέζι σε απόρους ενοριών

Δέματα για το γιορτινό τραπέζι σε απόρους ενοριών

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρες αγάπης και προσφοράς και 2.000 δέματα με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι απεστάλησαν χθες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ύστερα από συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων.

Τα δέματα έρχονται να προστεθούν στις 18.000 που στέλνει ο δήμος κάθε εβδομάδα σε οικογένειες με ανάγκη. Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος  ξενάγησε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του στους χώρους προετοιμασίας των δεμάτων. «Είναι περίοδος που δεν πρέπει να μας χωρίζουν πράγματα, αλλά να μας ενώνουν», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, και συμπλήρωσε ότι «αυτό που ενώνει αυτή την στιγμή Εκκλησία και δήμο είναι ότι προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο χωρίς διακρίσεις».

Συνεχάρη, επίσης, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμος, υλοποιώντας το πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους, προετοιμάζει κάθε εβδομάδα 18.000 δέματα με τρόφιμα και είδη υγιεινής για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, με αφορμή την εορτή του Πάσχα, διέθεσαν 2.000 δέματα με τα απαραίτητα τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι, τα οποία θα διανεμηθούν σε απόρους των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

«Είναι ένα δύσκολο Πάσχα, ιδιαίτερο Πάσχα. Ενώνουμε τις δυνάμεις και καταφέρνουμε σε ελάχιστο χρόνο να προσφέρουμε τα απαραίτητα και τα αναγκαία σε 20.000 συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, και προσέθεσε ότι «δεν θέλουμε κανένας να μείνει μόνος του.

Η κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το “μαζί”, είναι η συνεργασία και αποδεικνύεται πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή