Τα καλά νέα

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μείωση ρύπων λόγω κορωνοϊού

Αξιοσημείωτη υποχώρηση εμφανίζει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Ομάδας Ατμοσφαιρικής Φυσικής και Χημείας του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΙΕΠΒΑ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η περίοδος από τις 23/4, δηλαδή την ημέρα που ξεκίνησε η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έως και τις 12/4/2020, παρουσιάζει μείωση στις συγκεντρώσεις των ρύπων που σχετίζονται με την κυκλοφορία οχημάτων της τάξεως του 30-40% σε σύγκριση με την περίοδο αναφοράς 1-22 Μαρτίου 2020, καθώς και μείωση τουλάχιστον 10-25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Εξαιρετική η δουλειά της Ελλάδας»

«Η Ελλάδα κάνει εξαιρετική δουλειά στην αναχαίτιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, ποια χώρα θα έπρεπε να ηγείται του κόσμου αυτήν τη στιγμή για να μας παράσχει ένα σχέδιο δράσης, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα», δήλωσε ο Ισραηλινός ιστορικός Γιουβάλ Νόα Χαράρι στην τηλεοπτική εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν, σχολιάζοντας τις συνέπειες του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα. Ο Χαράρι είναι γνωστός για τα έργα του «Sapiens» και «Homo Deus», που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και είναι παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Σε δημοπρασία ενθύμια ολυμπιονικών

Συνεχίζονται οι δημοπρασίες αθλητικών ενθυμίων ολυμπιονικών και πρωταθλητών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη και Ντίνο Ράτζα να παίρνουν τη σκυτάλη. Ειδικότερα, αναμένεται να δημοπρατηθούν η ρακέτα με την οποία ο Στ. Τσιτσιπάς κατέκτησε το ATP Finals τον Νοέμβριο, η εμφάνιση που φορούσε η Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open τον Ιανουάριο και η φανέλα με το Νο 14 του Ντίνο Ράτζα στη Γιουγκοπλάστικα, με την οποία κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ενθυμημάτων θα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, για την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Χρηματοδότηση για θαλάσσια δρομολόγια

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ εξασφάλισε το υπ. Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα υπ. Οικονομικών και Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλίσει τη θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών. Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, με την πρόσθετη χρηματοδότηση διασφαλίζεται πλήρως η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως επίσης και η οικονομική και κοινωνική τους συνοχή. Μάλιστα, σε συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου της ακτοπλοΐας, το υπουργείο προχωρεί στην εφαρμογή ειδικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει τη διατήρηση ενός ελάχιστου ικανού αριθμού δρομολογίων για τις γραμμές του εθνικού και τοπικού δικτύου, για όσο ισχύουν τα μέτρα.

Επιχορήγηση για την προστασία αδέσποτων

Με συνολικό ποσό 1.410.500 ευρώ αποφάσισε να επιχορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών 244 δήμους, με στόχο την προστασία των αδέσποτων μικρών ζώων. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων για αδέσποτα ζώα, καθώς και λοιπές σχετικές δαπάνες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή