Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών

5' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μακριά από τον πατροπαράδοτο τρόπο, αλλά με αίσθηση ευθύνης και πνεύμα αλληλεγγύης, οι Ελληνες γιορτάζουν τη μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. 

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-1
Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-2

Χιλιάδες πιστοί με αναμμένη μία λαμπάδα γιόρτασαν χθες την Ανάσταση από τα μπαλκόνια, τις βεράντες ή τους κήπους των σπιτιών, μένοντας προσηλωμένοι στα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-3
Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-4
Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-5

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-6

Σήμερα, λέει, το κατσικάκι σιγοψήνεται από νωρίς στον φούρνο και οι ευχές για χρόνια πολλά θα ανταλλαγούν μέσω διαδικτύου. «Με βιντεοκλήση ευχηθήκαμε χτες στα παιδιά και τα εγγόνια μας, με βιντεοκλήση θα τσουγκρίσουμε σήμερα τα ποτήρια μας. Αυτές τις μέρες, που δεν μπορείς να αγκαλιάσεις τους δικούς σου, είναι σημαντικό έστω να τους βλέπεις, έτσι μάθαμε να χρησιμοποιούμε κι άλλους τρόπους εκτός από το τηλέφωνο» λέει.

Η εικόνα, χθες και σήμερα, αντίστοιχη σε χιλιάδες σπίτια σε όλη τη χώρα. Χθες το βράδυ, λίγα λεπτά πριν από την Ανάσταση, σε πολλές γειτονιές ακούγονταν οι ψαλμωδίες από τις ανοιχτές τηλεοράσεις που μετέδιδαν την Ακολουθία της Αναστάσεως ή από κοντινές εκκλησίες που λειτουργούσαν κεκλεισμένων των θυρών και πολλοί ήταν εκείνοι, που βγήκαν στα μπαλκόνια τους κρατώντας κεριά ή λαμπάδες.

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-7
Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-8

Όταν δε ήχησαν οι καμπάνες τα μεσάνυχτα για την Ανάσταση, σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε χωριά του νομού, ο ουρανός φωτίστηκε από πυροτεχνήματα. Σήμερα, πολλές γειτονιές μοσχοβολάνε ήδη από το πρωί. Όχι από τη μυρωδιά του παραδοσιακού οβελία που ψήνεται δίπλα στο κοκορέτσι, αλλά από τα εδέσματα που ετοιμάζονται στους οικιακούς φούρνους. Είναι σίγουρα ένα Πάσχα διαφορετικό.

Μητσοτάκης: Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο όσα μας έκαναν παράδειγμα

Το φως της Ανάστασης θα φωτίζει το δρόμο μας μέχρι η ζωή να επιστρέψει, βήμα-βήμα, στους κανονικούς της ρυθμούς. Μέχρι τότε, ας μη βάλουμε σε κίνδυνο όσα μας έκαναν παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Σεβόμαστε τους ειδικούς, πειθαρχούμε στους κανόνες. Κάνουμε, με άλλα λόγια, την αγωνία μας αγώνα. Και μετατρέπουμε τους πρόσκαιρους περιορισμούς σε φωτεινούς προορισμούς», τονίζει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι γιορτάζουμε ένα αλλιώτικο Πάσχα, κάτω από τον ίδιο ανοιξιάτικο ήλιο, δίχως όμως τις εκκλησίες μας, τους φίλους μας και τα πατροπαράδοτα έθιμά μας.

Φέτος συνεχίζει, η Εβδομάδα των Παθών κράτησε περισσότερο από πενήντα ημέρες αλλά η Ανάσταση φωτίζει, πλέον, το δρόμο για τη χαρμόσυνη έξοδο από την καταιγίδα της πανδημίας.

Μια διαφορετική Ανάσταση: «Χριστός Ανέστη» με συγκίνηση, ευθύνη και ελπίδα από τα μπαλκόνια των σπιτιών-9

«Με πειθαρχία και αλληλεγγύη αποκρούσαμε τα πρώτα της κύματα. Θωρακίσαμε τη δημόσια υγεία. Και, μένοντας στον ίδιο δρόμο, σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μία νέα εποχή. Στην οποία πολλά θα έχουν αλλάξει», αναφέρει και προσθέτει: «Θρηνούμε για τις ζωές που χάσαμε από τον κορονοϊό. Και ευγνωμονούμε εκείνους που συνεχίζουν τη μάχη εναντίον του. Με πρώτους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και όσους εργάζονται ακόμα και σήμερα, ανήμερα το Πάσχα, για να μένουμε όλοι ασφαλείς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή