Κρανίδι: Τουλάχιστον 100 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας – Ν. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

Κρανίδι: Τουλάχιστον 100 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας – Ν. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 100 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, μετά τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Σημειώνεται ότι χθες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, στη συγκεκριμένη δομή στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή