Απόπειρα εμπρησμού στη Μονή Πετράκη

Απόπειρα εμπρησμού στη Μονή Πετράκη

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερασιτεχνική προσπάθεια εμπρησμού των γραφείων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη αποκαλύφθηκε χθες το πρωί. Στην είσοδο του κτιρίου εντοπίστηκε φιάλη υγραερίου με σωλήνα παροχής προσαρμοσμένο στο στόμιό της, που όμως δεν κατέληγε σε εμπρηστικό ή εκρηκτικό μηχανισμό.

Εκτιμάται ότι κάποιο άτομο αποπειράθηκε να βάλει φωτιά στην πόρτα ανοίγοντας την παροχή του υγραερίου και κρατώντας στην άκρη του σωλήνα έναν αναπτήρα. Δεν τα κατάφερε και εγκατέλειψε την προσπάθεια αφήνοντας στο σημείο τη φιάλη και τη βαλίτσα μέσα στην οποία την είχε μεταφέρει. Δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και εκτιμάται ότι κατάφερε να μπει στο προαύλιο της μονής πηδώντας τον μαντρότοιχο. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κάμερες και την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Πιθανολογείται ότι δράστης είναι άτομο δυσαρεστημένο με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να κρατήσει κλειστές τις εκκλησίες στη διάρκεια του Πάσχα λόγω κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή