Ν. Χαρδαλιάς: Ελήφθησαν δείγματα από 177 δυνητικές επαφές των κρουσμάτων στο Κρανίδι

Ν. Χαρδαλιάς: Ελήφθησαν δείγματα από 177 δυνητικές επαφές των κρουσμάτων στο Κρανίδι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγματα από 177 άτομα που αφορούν σε δυνητικές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπως ανακοίνωσε μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς «η υγειονομική περίθαλψη στην περιοχή έχει εξασφαλιστεί καθώς και η τροφοδοσία της δομής».

Πρόσθεσε δε ότι τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μείνουν στο σπίτι. 

Σημειώνεται ότι χθες εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενίας 150 κρούσματα με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα το ξενοδοχείο Galaxy στο Πόρτο Χέλι, όπου στεγάζεται δομή αιτούντων άσυλο, αλλά και ο Δήμος Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Εκτός της απαγόρευσης εισόδου και εξόδου από την περιοχή τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως και τις 8 το πρωί. Από τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο οι περιπτώσεις Β1, Β2 και Β3 (έξοδος για γιατρό ή φαρμακείο, προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τράπεζα, εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα), ενώ παράλληλα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών του νομού, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου.

Τα κρούσματα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών μιας εγκύου, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν, ανήμερα το Πάσχα, υποβλήθηκε σε εξέταση στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, στο οποίο είχε πάει λόγω προβλημάτων στην εγκυμοσύνη της. Αμεσα στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και έλαβε 497 δείγματα από τους διαμένοντας αιτούντες άσυλο, κυρίως Σομαλούς με τις οικογένειές τους, αλλά και από τους εργαζομένους. Και οι 150 που βρέθηκαν να φέρουν τον ιό, ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή