ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για το Κρανίδι

23sel6kin
kranidi1000

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τοπικές αρχές και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας όσον αφορά τις εξελίξεις με επίκεντρο τη δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκαν την προηγούμενη Τρίτη 150 άτομα θετικά στον ιό COVID-19. Χθες, από κατοίκους τη περιοχής που θεωρούνται δυνητικές επαφές υψηλής ή χαμηλής επικινδυνότητας με επιβεβαιωμένα κρούσματα, ελήφθησαν συνολικά 177 δείγματα και τα αποτελέσματα των ελέγχων σε αυτά, που αναμένονται σήμερα, θα κρίνουν την τελική σύνθεση των μέτρων που θα ληφθούν.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, επανέλαβε την έκκληση προς τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ανησυχία υπάρχει εντός της δομής, ενώ η παρουσία της αστυνομίας έχει προκαλέσει ερωτήματα στους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία ότι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Galaxy διαμένουν άτομα από 5 διαφορετικές εθνότητες της υποσαχάριας Αφρικής.

Γι’ αυτό τον λόγο ενημερώθηκαν για περισσότερες από δύο ώρες με λεπτομέρειες από τις Αρχές για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν λόγω της πανδημίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες στη δομή θα μεταφερθούν σκηνές για όσους επιθυμούν να παραμείνουν χωριστά από τους υπόλοιπους εκτός δομής για τις ημέρες ισχύος της καραντίνας, ενώ σχεδιάζεται να τοποθετηθούν και εξωτερικές τουαλέτες. Επίσης, στη δομή θα παραδίδονται καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης.