ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρισα: Με χειροκροτήματα βγήκε από τη ΜΕΘ 82χρονος ασθενής που νίκησε τον κορωνοϊό (βίντεο)

Λάρισα: Με χειροκροτήματα βγήκε από τη ΜΕΘ 82χρονος ασθενής που νίκησε τον κορωνοϊό (βίντεο)

Θετικά είναι τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σχετικά με την πορεία των ασθενών που νόσησαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο λόγος είναι ότι αποσωληνώθηκαν τρεις από τους τέσσερις ασθενείς και συγκεκριμένα ένας 68χρονος Γερμανός από το Πήλιο, ένας 70χρονος Λαρισαίος και ένας 82χρονος από την περιοχή Δαμάσι

Ο άνδρας από την περιοχή του Δαμάσι βγήκε σήμερα  και από την ΜΕΘ του νοσοκομείου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Γιατροί και νοσηλευτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους με χειροκροτήματα, καθώς το γεγονός αυτό είναι μια καλή εξέλιξη για την πορεία της υγείας των ασθενών που δίνουν την μάχη με τον ιό.  

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και διευθυντής της ΜΕΘ Επαμεινώνδας Ζακυνθινός, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς δείχνει πως οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων σημείωσε, πως για τους δυο ασθενείς που παραμένουν στην ΜΕΘ, θα υπάρξει παρακολούθηση από τους γιατρούς τουλάχιστον για σήμερα, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να βγουν και αυτοί από την Μονάδα.

Ααναφερόμενος στον 82χρονο άνδρα που βγήκε σήμερα από την ΜΕΘ, είπε ότι νοσηλευόταν για τουλάχιστον 12 ημέρες, όμως η πορεία της υγείας του ήταν αρκετά καλή. 

Επίσης ο κ. Ζακυνθινός είπε ότι ο 82χρονος θα παραμείνει για ένα διάστημα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και όταν θα βελτιωθεί λίγο ακόμη η υγεία του θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. 

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους γιατρούς. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στους γιατρούς που είναι μέσα στις ΜΕΘ, που είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί όλοι δίνουν την ψυχή τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βίντεο: onlarissa.gr