Τα καλά νέα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρεμβάσεις στην Αθήνα

Ο περιορισμός της κυκλοφορίας στην πόλη έδωσε την ευκαιρία για σειρά επεμβάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Στις παρεμβάσεις καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης δημόσιων χώρων προστίθεται η φύτευση συνολικά 8.500 φυτών σε πλατείες, νησίδες δρόμων και πεζοδρόμους, που ήρθαν να προσθέσουν ανοιξιάτικο χρώμα στην πόλη. Επιπλέον, έχουν κλαδευτεί 370 ψηλά δέντρα με τα ειδικά καλαθοφόρα μηχανήματα του δήμου, ενώ έχουν γίνει 126 δρομολόγια φορτηγών που μεταφέρουν κλαδιά. «Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε την ανάγκη για χρώμα και φως στην πόλη. Θέλουμε να εξαλείψουμε τη σκιά της πανδημίας με πράσινο, με τη φροντίδα του δημόσιου χώρου σε όλες τις γειτονιές. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Αθήνα που υποδέχεται την άνοιξη, περιποιημένη και καθαρή σε κάθε γωνιά της», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τράπεζα εθελοντών στον Δήμο Ιλίου

Τράπεζα Εθελοντών Πολιτών δημιουργεί ο Δήμος Ιλίου, με στόχο την ενεργοποίηση πολιτών σε εθελοντική βάση για κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες. Ο δήμος καλεί πολίτες κάθε ηλικίας να προσφέρουν με τον τρόπο και τον χρόνο που εκείνοι διαθέτουν στις δομές του, δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας. Από μεριάς του ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε πως «το όφελος από οποιαδήποτε προσφορά, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, είναι πολλαπλό, ενώ θα αποτελέσει μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον».

Χρηματοδότηση για δομές αστέγων

Τη λειτουργία 13 δομών αστέγων, νέων και υφιστάμενων, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να παρέχει στέγη, υγειονομική φροντίδα και φαγητό στους αστέγους της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα η δράση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 14,21 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά 13 δομές αστέγων, 7 ανοιχτά κέντρα ημέρας και 6 υπνωτήρια και αποσκοπεί στη στήριξη των νέων δομών αστέγων στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπροπύργου και του Ρέντη, όπως επίσης στη στήριξη των υφισταμένων, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης της λειτουργίας τους για παροχή υπηρεσιών σίτισης, διανυκτέρευσης, υγειονομικής φροντίδας αλλά και ψυχοκοινωνικής στήριξης. Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι οι σχετικές πιστώσεις των 13 δομών αυξάνονται, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση λειτουργίας τους έως τις 30/6/2023.

Δωρεά υπολογιστών και τάμπλετ σε σχολεία

Συνεχίζεται ο τεχνολογικός εξοπλισμός των σχολικών υποδομών της χώρας, με νέα δωρεά 6.200 συσκευών τάμπλετ και 2.200 φορητών υπολογιστών για σχολικές μονάδες όλης της χώρας της τάξεως του 1,48 εκατομμυρίου ευρώ. Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορά 6.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητούς υπολογιστές για μαθητές και εκπαιδευτικούς λυκείων, γυμνασίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων της χώρας και έρχεται να προστεθεί στις 9.000 συσκευές τάμπλετ, αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ, που πρόσφεραν ιδιωτικές εταιρείες πριν από λίγες ημέρες, πέρα από τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει ήδη διοχετευθεί στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του πρόσθετου που δρομολογείται μέσω ΕΣΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή