Ζάχος Χατζηφωτίου: Μένω σπίτι και κοιτάζω παλιές φωτογραφίες

Ζάχος Χατζηφωτίου: Μένω σπίτι και κοιτάζω παλιές φωτογραφίες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυρία Πουρνάρα; Οποία τιμή! Πού χάθηκες, παιδί μου;». Η φωνή του Ζάχου Χατζηφωτίου ακούγεται ζωηρότατη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής: «Εχω να βγω έξω κοντά δύο μήνες. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό δεν μου φέρνει εκνευρισμό, αλλά δεν γίνεται και διαφορετικά. Βλέπεις, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με έναν ορατό εχθρό σαν και αυτόν που πολεμήσαμε το ’40, ο εισβολέας είναι ύπουλος και μπορεί να μας κάνει σαμποτάζ στον οργανισμό χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι», μου λέει. «Ευτυχώς που σαν χαρακτήρας είμαι αισιόδοξος και ανθεκτικός και δεν με παίρνει από κάτω».

«Επειδή αυτό που ζούμε είναι σαν πόλεμος, το να κάνεις τον παλικαρά και να υποτιμάς την κατάσταση σε βάζει σε μεγάλο κίνδυνο. Δείτε τι έπαθε ο καημένος ο Βρετανός πρωθυπουργός, που μπήκε στην εντατική. Ο ιός του επιτέθηκε και τον έριξε στο καναβάτσο. Πάντως, ζούμε μια ιστορική στιγμή, που αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και κάποτε θα το διηγούνται οι μεγαλύτεροι στους μικρότερους, όπως εγώ λέω για το Τομπρούκ, το Ελ Αλαμέιν και το Ρίμινι».

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ως Ελληνας για τον τρόπο με τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίστηκε και την κρίση στον Εβρο αλλά και την απειλή της πανδημίας. Χαίρομαι που έχουμε εισπράξει συγχαρητήρια και αναγνώριση από πολλές άλλες χώρες για τη σωστή μας στάση και στα δύο θέματα. Πιστεύω ότι με τον κορωνοϊό θα βγούμε νικητές. Τον πρωθυπουργό τον ξέρω από μικρό παιδί, διότι ήξερα τον πατέρα του. Θα κλείσω τα 97 μου χρόνια, οπότε κάντε τον λογαριασμό για πόσο κρατάει η γνωριμία. Είναι ένας άνθρωπος με έμπρακτο πατριωτισμό και αυτό φαίνεται τώρα, στα δύσκολα».

«Τώρα που τα παντρεμένα ζευγάρια είναι κλεισμένα στο σπίτι, μπορεί να δημιουργηθούν τριβές. Αν ζουν καλά σε γενικές γραμμές, να είναι προσεκτικοί να μη χαλάσουν τη σχέση τους. Αν τα πράγματα δεν ήταν καλά, καλύτερα να χωρίσουν παρά να τσακώνονται. Ο καβγάς είναι το χειρότερο πράγμα. Εγώ, ευτυχώς, τα έχω γλιτώσει όλα αυτά. Πέντε γάμους έκανα, φτάνει».

«Αυτό το διάστημα που μένω μέσα κοιτάζω παλιές φωτογραφίες, έχω συρτάρια ολόκληρα. Είναι ένα ταξίδι σε άλλες εποχές, τότε που το να βγαίνεις έξω, να φλερτάρεις και να περνάς καλά ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το φλερτ σώζει πάντα. Και να θυμάστε πως και αυτό θα περάσει. Ολα περνάνε. Οπότε, ψυχραιμία. Εγώ δεν ανησυχώ, τον έχω έτοιμο τον τάφο με την προτομή μου που γράφει: “Εζησα όπως ήθελα. Χαίρετε”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή