Reuters: Οι Ελληνες ανησυχούν για τα απεριποίητα μαλλιά τους στην καραντίνα

Reuters: Οι Ελληνες ανησυχούν για τα απεριποίητα μαλλιά τους στην καραντίνα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Έλληνες μπαίνουν στην ουρά για να κουρευτούν ή να βάψουν τα μαλλιά τους όταν αρθεί η καραντίνα, αν και κάποιοι έχουν αποφασίσει να κουρέψουν μόνοι τους τα μαλλιά τους», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σε σχετικό του δημοσίευμα.

Το φαινόμενο, ωστόσο, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Εξάλλου και στη Δανία πριν από λίγες ημέρες οι πολίτες έσπευσαν στα κομμωτήρια μόλις άνοιξαν, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους κομμωτές να είναι κλεισμένοι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.  

Το Reuters σημειώνει ότι στην Ελλάδα οι κομμωτές δέχονται κλήσεις από πελάτες που είναι στο σπίτι και ανησυχούν για την άβαφη ρίζα των μαλλιών, ενώ άλλοι ήθελαν συμβουλές για κούρεμα.

Η ανησυχία αυτή επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της MRB, στην οποία το 35% δήλωσε ότι το πρώτο που θέλει να κάνει μόλις αρθεί η καραντίνα είναι να πάει στο κομμωτήριο.   

«Δεχόμαστε κλήσεις από πελάτες απεγνωσμένους να βάψουν τη ρίζα και τους δώσαμε συμβουλές για το χρώμα», δήλωσε στο Reuters ο Στέλιος Στράντζαλης, που έχει κομμωτήριο στην Αθήνα. Ήδη έχει 50 άτομα στη λίστα αναμονής. «Όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν πρώτοι», είπε. Τους συμβούλευσε να κάνουν υπομονή και να περιμένουν γιατί αν κουρευτούν μόνοι τους αυτό μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.  

Για τα μαλλιά δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες. «Η εικόνα μας συνδέεται απευθείας με την ψυχολογία μας», δήλωσε ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ιδιοκτήτης κουρείου στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι δύσκολο ξαφνικά να κλείνεσαι στο σπίτι με απεριποίητα μαλλιά και μούσια».

Πηγή: Skai.gr, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή