Ανοίγουν τα παραλιακά μέτωπα Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πατρών – Σε ισχύ τα μέτρα την Πρωτομαγιά

Ανοίγουν τα παραλιακά μέτωπα Θεσσαλονίκης, Βόλου, Πατρών – Σε ισχύ τα μέτρα την Πρωτομαγιά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερη γιατί σε όλη τη διάρκειά της ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα που έχουμε θέσει, όμως προετοιμαζόμαστε ταυτόχρονα εντατικά για την επόμενη ημέρα, για μια νέα καθημερινότητα με σταδιακή προσεκτική άρση μέτρων» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, η άρση των μέτρων θα πρέπει να μεταβάλλει και να μεταφέρει την προσωπική μας ευθύνη από το στοίχημα της μέχρι σήμερα παραμονής μας στο σπίτι, στο νέο μας στοίχημα από την επόμενη εβδομάδα, στην κυκλοφορία μας με αυστηρούς όρους και κανόνες ατομικής προστασίας και σεβασμού στους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.

Υπογράμμισε εκ νέου ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα την Πρωτομαγιά, «άρα δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές».

Επίσης, ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις ανθρώπων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς με τήρηση κανόνων και αποστάσεων μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ενημέρωσε ακόμα ότι παρατείνεται η ισχύς των επιπλέον περιοριστικών μέτρων στον δήμο Μύκης Ξάνθης μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί λήγουν και αίρονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που αφορούν στα περιοριστικά μέτρα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στην παραλία Πάτρας και στην παραλία Βόλου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή