Ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική λατρεία

Ανοιχτές οι εκκλησίες για ατομική λατρεία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοίγουν οι εκκλησίες στους πιστούς για ατομική λατρεία από τις 4 Μαΐου. Αυτό προδίκασε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με δεδομένο άλλωστε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με επιστολή του, στις 23/4, στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη είχε ζητήσει άρση των μέτρων για τους ναούς. Ανάλογη επιστολή έστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας ανέφερε χθες ότι «ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, από τα πρώτα στάδια άρσης των μέτρων». Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες προστασίας για τους ιερείς και το ποίμνιο. Η ΚΥΑ για τα περιοριστικά μέτρα σε όλους τους χώρους λατρείας, ανεξαρτήτως θρησκείας και δόγματος, ισχύει έως τις 4 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι στην επιστολή που έστειλε ο κ. Ιερώνυμος με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ ζήτησε να συμπεριληφθούν και οι ναοί στις προβλέψεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων (π.χ. με τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων, του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ., χρήση αντισηπτικών και μασκών και απαγόρευση προσέλευσης των πιστών που ανήκουν σε ευπαθείς υγειονομικά ομάδες).

Από την άλλη, η σε δεύτερο στάδιο άρση των μέτρων για τους ιερείς και το ποίμνιο δεν αποκλείεται να αφήσει δυσαρεστημένη μερίδα μητροπολιτών, κλήρου και πιστών, που ζητούν την επίσπευση της άρσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή