Τα καλά νέα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψηφιακός διάλογος

Συνεχίζονται με επιτυχία τα «εικονικά σαλόνια» του ελληνικού παραρτήματος του Singularity University, του τεχνολογικού συνεδρίου της Σίλικον Βάλεϊ το οποίο μετράει ήδη δύο επιτυχημένες συνεδρίες στη χώρα μας. Χθες, στον ψηφιακό διάλογο συμμετείχε ο διευθυντής του Τμήματος Επαυξημένης και Ψηφιακής Πραγματικότητας, Ααρον Φρανκ, μαζί με τη διευθύντρια του SingularityU Greece Νίκη Συροπούλου, σε μια συζήτηση για τις νέες τεχνολογίες και την επιρροή τους σε βιομηχανίες όπως η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία και η παραγωγή. Ανέλυσαν τον βαθμό στον οποίο οι κοινωνικές αποστάσεις λόγω των μέτρων για την πανδημία επιταχύνουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις προβλέψεις τους για το μέλλον των συνθηκών εργασίας.

Πιο καθαρή ατμόσφαιρα

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου. Ο φορέας πίσω από τις μετρήσεις είναι η IQAir –παγκόσμιος ηγέτης στην ανάλυση ατμοσφαιρικών δεδομένων και ερευνών για την ποιότητα του αέρα–, η οποία μελέτησε τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 10 μεγαλουπόλεις από την αρχή της πανδημίας. Εξέτασε τα επίπεδα λεπτών αιωρούμενων σωματιδίων PM1 και PM2.5 σε 10 πόλεις, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με αυτά που αντιστοιχούν στην ίδια χρονική περίοδο των προηγούμενων πέντε ετών, και κατέληξε πως σε μερικές περιπτώσεις η μείωση της ρύπανσης προσεγγίζει το 60%.

Αποκατάσταση αίσθησης της αφής

Μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για την αποκατάσταση της λειτουργίας των άκρων ατόμων που υποφέρουν από παράλυση ανακάλυψε ομάδα ερευνητών. Οι επιστήμονες του ιατρικού κέντρου Wexner του πανεπιστημίου του Οχάιο ανέφεραν πως αποκατέστησαν πλήρως την αίσθηση της αφής συμμετέχοντος στην έρευνα, ο οποίος πάσχει από σοβαρό τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, χρησιμοποιώντας καινοτόμο σύστημα διεπαφής ανθρώπινου εγκεφάλου – υπολογιστή (BCI).

Δημοπρασίες για καλό σκοπό

Στις 24.370 ευρώ έχουν ανέλθει τα έσοδα των δημοπρασιών από τη διαδικτυακή δράση τού «Ζήσε Αθλητικά». Οι δημοπρασίες συνεχίζονται δυναμικά, με υπογεγραμμένες την «ασημένια» ολυμπιακή φόρμα της Βούλας Κοζομπόλη από την απονομή του αργυρού μεταλλίου στο πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, τη φανέλα «Νο 21» του Κώστα Κατσουράνη από το Euro 2012 στην Πολωνία, αλλά και την εμφάνιση «Νο 8» του Ντανίλο Γκαλινάρι με τους Λος Αντζελες Κλίπερς πέρυσι στο ΝΒΑ. Τα έσοδα κατατίθενται στον ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογία, για τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Καβάλα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τον Δήμο Παγγαίου, προσκαλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στην πλ. Νικοτσάρα στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με σκοπό να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος, έτσι ώστε κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα και θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μην μείνουν χωρίς αίμα. Η συγκέντρωση μονάδων αίματος θα πραγματοποιηθεί από τις 09.00 έως 13.30 στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή