Αυξήθηκαν 46% οι επισκέψεις σε ηλεκτρονικά φαρμακεία

Αυξήθηκαν 46% οι επισκέψεις σε ηλεκτρονικά φαρμακεία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν, λόγω κορωνοϊού, τα προϊόντα που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, τα οποία μέχρι πρόσφατα επέλεγαν να αγοράσουν κυρίως από τα ηλεκτρονικά φαρμακεία οι καταναλωτές. Προτεραιότητα τις τελευταίες εβδομάδες αποτέλεσαν τα προϊόντα υγιεινής των χεριών –αντισηπτικά τζελ και οινόπνευμα–, ενώ ραγδαία ήταν η άνοδος των πωλήσεων των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής, προφανώς σε μια προσπάθεια των καταναλωτών να ενισχύσουν την υγεία του οργανισμού τους έναντι της πανδημίας.

Ετσι, το διάστημα από τις 24 Φεβρουαρίου 2020, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, έως και τις 31 Μαρτίου 2020, τα στοιχεία της Convert Group για τα ηλεκτρονικά φαρμακεία δείχνουν αύξηση των πωλήσεων στα προϊόντα υγιεινής των χεριών κατά 8.373%. Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται επίσης είδη καθαρισμού (αύξηση 3.447%), αντιβηχικά σκευάσματα (301%), ενώ στις βιταμίνες καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων κατά 163%. Ενισχυμένες ήταν επίσης οι πωλήσεις διαφόρων συσκευών μέτρησης, κυρίως θερμόμετρων και οξύμετρων, καταγράφοντας αύξηση 131%. Από την άλλη, η μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων, 39%, καταγράφηκε στα προϊόντα που βοηθούν στο να χάσει κάποιος περιττά κιλά.

Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων, 82%, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία καταγράφηκε το διάστημα 9 Μαρτίου – 15 Μαρτίου. Tην εβδομάδα εκείνη οι πωλήσεις στα είδη απολύμανσης των χεριών αυξήθηκαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019 κατά 15.964%. Από την άλλη, η συμβολή των βιταμινών και των συμπληρωμάτων διατροφής στη μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρονικών φαρμακείων φαίνεται από το ακόλουθο στοιχείο: το α΄ τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών φαρμακείων αυξήθηκαν κατά 28% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, με 10,5 ποσοστιαίες μονάδες αυτής της αύξησης να αποδίδονται στις πολύ υψηλές πωλήσεις των βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής. Tον Μάρτιο του 2020 οι συνολικές επισκέψεις στα ηλεκτρονικά φαρμακεία ήταν 6,6 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 46% σε σύγκριση με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή