Τα καλά νέα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακές προβολές ταινιών

Συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές ελληνικών ταινιών μικρού μήκους στο κανάλι του Φεστιβάλ Δράμας στο YouΤube. Οι διαδικτυακές προβολές λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη, με τη μετάδοση τριών νέων ταινιών, και θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά. Πρόκειται για μια επιλογή ταινιών από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που αναδεικνύουν το –δυσεύρετο στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή– πεδίο των μικρού μήκους ταινιών. Τις επόμενες εβδομάδες θα προβληθούν 12 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές – ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο, Νικόλας Κολοβός.

Αρχιεπισκοπή: τάμπλετ σε μαθητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών εφοδιάζει όλους τους μαθητές Γ΄ Λυκείου με τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας, ενώ τη σειρά θα πάρουν σύντομα και μαθητές μικρότερων τάξεων. Τονίζεται επίσης ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχασαν τα μαθήματά τους από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ξεπεράστηκαν άμεσα οι όποιες τεχνικές δυσκολίες, καθώς όσοι μαθητές δεν διέθεταν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για μαθήματα από το σπίτι τον απέκτησαν γρήγορα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή του, Σεβαστιανό Ανδρεάδη, «ορισμένες πρακτικές συγχρονικής και ασύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης αποβαίνουν εξαιρετικά αποτελεσματικές και θα διατηρηθούν και μετά την πανδημία».

3D εκτύπωση προσωπίδων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ομάδες ερευνητών από διάφορα τμήματα και εργαστήρια του ΕΚΠΑ, με κύριο στόχο την κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ειδικότερα, οι προστατευτικές αυτές κατασκευές έχουν ήδη δοκιμαστεί από γιατρούς αλλά και από προσωπικό των Πανεπιστημιακών Κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματικό μέσο και επικουρικά των βασικών απαραίτητων μέσων προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται. Μάλιστα, η ομάδα, η οποία δύναται να κατασκευάζει 50 τεμάχια καθημερινά, αναμένεται να κατασκευάσει και να διανείμει δωρεάν περίπου 2.000 προσωπίδες μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε ήδη την περασμένη Δευτέρα.

Ο Θωμάς, το νεογέννητο ζαρκάδι

Ενα νεογέννητο ζαρκάδι με σπασμένο πόδι εντόπισαν δύο κυνηγοί στο Πάικο την Κυριακή του Θωμά, οι οποίοι το μετέφεραν στα Γιαννιτσά, όπου του παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, έπειτα από επικοινωνία με την οργάνωση του «Αρκτούρου», το ζωάκι μεταφέρθηκε στον Αετό Φλώρινας. Ο μικρός Θωμάς, όπως ονομάστηκε το άγριο ζώο, ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό και είναι περίπου μιας εβδομάδας. Το κάταγμα είναι μεν σε δύσκολο σημείο, όμως έχει ήδη τοποθετηθεί νάρθηκας και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το οστό θα μπορέσει να «δέσει» γρήγορα και ο Θωμάς να ξανασταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει σπίτι του.

«Ταξίδι» στον ελληνικό πολιτισμό

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας hstaellinika.com, μέσω της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα σε παιδιά και νέους της ομογένειας να ταξιδέψουν δωρεάν από τον υπολογιστή, το κινητό ή το τάμπλετ τους στον κόσμο της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής μυθολογίας και του πολιτισμού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης. Η πλατφόρμα εξελίσσεται καθημερινά, εφοπλίζεται με νέο υλικό και αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμη τον

Σεπτέμβριο του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή