ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου Αλίμου εναντίον του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Δήμου Αλίμου εναντίον του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κενό έπεσε ακόμα μία προσπάθεια του Δήμου Αλίμου εναντίον του Φορέα Επένδυσης του Ελληνικού και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας αναφορικά με την λειτουργία του.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η λειτουργία του Φορέα αποτελεί αναβλητική αίρεση για το ξεκίνημα των εργασιών. Οποιαδήποτε προσφυγή εναντίον της λειτουργίας του, ουσιαστικά έχει ως στόχο να δημιουργήσει προβλήματα και να καθυστερήσει την έναρξη των έργων στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος του Φορέα και Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά: «Ακόμα μία προσπάθεια του δημάρχου Αλίμου να θίξει τα δικαιώματα του Δήμου μας και να καθυστερήσει την επένδυση στο πρ. Αεροδρόμιου του Ελληνικού, έπεσε στο κενό. Δίχως τυμπανοκρουσίες, η νομική μας ομάδα αντέκρουσε ένα προς ένα τα έωλα επιχειρήματά του, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι όσοι αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του δήμου παίρνουν τις απαντήσεις που πρέπει σε όλα τα επίπεδα. Καλώ ακόμα μία φόρα τους συναδέλφους δημάρχους της Γλυφάδας και του Αλίμου να αντιληφθούν τον ρόλο τους, να συνεργαστούν μαζί μας, και να αφήσουν στην άκρη ενέργειες που υπονομεύουν τόσο την επένδυση στο Ελληνικό, όσο και την θέση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε αυτή που είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος των δημοτών μας αλλά και της ανάπτυξης του τόπου μας. Να τονίσω επίσης ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει αποδείξει διαχρονικά, χωρίς πισωγυρίσματα, ότι στηρίζει την επένδυση, ενώ αναμένει αντισταθμιστικές ωφέλειες από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς έχει εγκαταλείψει πολλές υποδομές του μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο προκειμένου να προχωρήσει ομαλά η επενδυτική διαδικασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή