Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την απώλεια του Γιάννη Σειραδάκη

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών για την απώλεια του Γιάννη Σειραδάκη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οδύνη το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποχαιρετά τον καλό φίλο, τον αγαπητό συνάδελφο, τον ερευνητή και πανεπιστημιακό δάσκαλο Γιάννη Σειραδάκη.

Ο Γιάννης,όπως αναφέρει στο ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπήρξε εμβληματική μορφή της Ελληνικής Αστρονομίας και ένας εκ των θεμελιωτών της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας. Πρωτοπόρος στην ραδιοαστρονομία, με σημαντική συνεισφορά στην κατανόηση των pulsars, αλλά και στην αποκρυπογράφηση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, όπου η συνεισφορά του στην κατανόηση του ήταν καταλυτική και διεθνώς αναγνωρισμένη. Ο Γιάννης ήταν άνθρωπος με ήθος και συνάμα πνεύμα ανήσυχο που εργάστηκε με πάθος μέχρι το τέλος της ζωής του προσπαθώντας να επικοινωνήσει την Επιστήμη της Αστρονομίας τόσο στους φοιτητές του όσο και στο κοινό. 

Αφήνει παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του και τις γενιές Ελλήνων Αστρονόμων που είχαν την τύχη να τον έχουν δάσκαλό τους. Ο Γιάννης διάβηκε τον Γαλαξιακό Αχέροντα, παραμένει όμως η μνήμη του στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και η επιστημονική συνεισφορά του στην παγκόσμια βιβλιοθήκη γνώσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΑΑ αποφάσισε:

1. Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Να καταθέσει στη μνήμη του το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ στο ίδρυμα που θα επιλέξει η οικογένεια του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή