Βίντεο-ντοκουμέντο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που ελληνικό Mirage καταδιώκει τουρκικό F-16 στο Αιγαίο κατέγραψε βίντεο. Στο οπτικό υλικό φαίνεται τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 να βρίσκεται μπροστά από τα σκοπευτικά ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους Mirage. 

Η αερομαχία σημειώθηκε στο Κεντρικό Αιγαίο, περίπου την ώρα που δύο άλλα τουρκικά F-16 παρενοχλούσαν το ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο στις Οινούσσες, την Παναγιά, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

«Τον έχω» ακούγεται να λέει ο Έλληνας πιλότος του Mirage που καταδιώκει τον Τούρκο χειριστή του F-16. O Τούρκος προσπαθεί να ξεφύγει κάνοντας ελιγμούς. Ομως ο Έλληνας πιλότος του Mirage βάζει το τουρκικό F-16 σε παραμέτρους βολής και λοκάρει τον αντίπαλο. Είναι η  αναχαίτιση του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που μπήκε χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ανέβηκε στο youtube ακούγεται ο εξής διάλογος:

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: FOX 2 (ΒΟΛΗ AIM 2)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έχω

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Έρχεται κι o άλλος (…)

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Τον έγραψα και στην κασέτα

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: Ωραίος

ΠΙΛΟΤΟΣ 2: Σταθερά στα GUNS

ΠΙΛΟΤΟΣ 1: SAME​

Δείτε το βίντεο που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή