Απουσίες λόγω έντονης ανησυχίας

Απουσίες λόγω έντονης ανησυχίας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άδεια θρανία και πολλούς απόντες μαθητές θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας την επόμενη Δευτέρα. Η αρχή θα γίνει με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και το Γυμνάσιο.

Πολλοί γονείς έχουν ήδη αποφασίσει να μη στείλουν το παιδί τους στο σχολείο, ανησυχώντας για τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού. «Βεβαίως, είναι καλύτερα τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν τη σχολική χρονιά στο φυσικό σχολικό περιβάλλον. Ωστόσο οι γονείς είναι πολύ επιφυλακτικοί και μάλλον πολλοί δεν θα στείλουν τα παιδιά», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Ιωάννης Φωτιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Λεοντείου Νέας Σμύρνης. Μάλιστα, στο σχολείο ο σύλλογος έχει καταθέσει προτάσεις για ενίσχυση των μέτρων προστασίας. «Ας αναλογιστούμε όταν μιλάμε για παιδιά προεφηβικής ηλικίας, δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Θα ήθελα η μεταβατική περίοδος να είναι περίοδος προετοιμασίας για την… επόμενη μέρα, του φθινοπώρου», δήλωσε στην «Κ» η κ. Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, μητέρα μαθητή Α΄ Γυμνασίου.

«Απομένουν δέκα ημέρες μαθήματος μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, και άρα θα ήταν καλύτερο να μην επαναλειτουργήσουν τα σχολεία. Υπάρχει η ανησυχία μήπως τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι», ανέφερε στην «Κ» ο γιατρός κ. Σπύρος Μαρινόπουλος, με παιδιά στην Α΄ Γυμνασίου και στην Γ΄ Λυκείου. Αλλωστε, η πλειονότητα των μαθητών της Γ΄ Λυκείου θα ακολουθήσει και φέτος την ετήσια… παράδοση, τα παιδιά να απουσιάζουν μαζικά τον τελευταίο μήνα πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να κάνουν επαναλήψεις.

Χθες, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε (στην ηλεκτρονική σελίδα του) 35 απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όπως π.χ. γιατί επελέγη η επιστροφή των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί η χρήση μάσκας είναι προαιρετική μέσα στο σχολείο, τι θα συμβεί εάν νοσήσει κάποιος μαθητής ή συγγενείς του, πώς θα προαχθούν οι μαθητές κ.λπ.

Από την άλλη, και η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από το υπ. Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του για άνοιγμα των σχολείων, κηρύσσοντας για σήμερα –ημέρα που οι εκπαιδευτικοί έχουν κληθεί να βρίσκονται στα σχολεία τους– τρίωρη στάση εργασίας και προτρέποντας τους καθηγητές να κάνουν χρήση των ειδικών αδειών για ευπαθείς ομάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή